BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη στο Ανοικτό Θέατρο Καβασίλων




Πέφτει η αυλαία για τις πολυδιάστατες δράσεις του 12ου Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού

Την Κυριακή 25/08 στις 21:00

Με την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη πέφτει η αυλαία το βράδυ της Κυριακής για το 12ο Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού. Πρόκειται για μία παράσταση ειδικά προσαρμοσμένη για παιδιά που αναμένεται να εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους με φαντασμαγορικές εναλλασσόμενες προβολές σκηνικού, ευφάνταστες χορογραφίες, ερμηνείες και τραγούδια.

Η Ειρήνη αποτελεί μια από τις κωμωδίες του Αριστοφάνη που γράφτηκε με σκοπό να σατιρίσει και να καυτηριάσει τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 421 π.Χ. στα μεγάλα Διονύσια και κέρδισε το δεύτερο βραβείο. Με τη συγκεκριμένη διασκευή, τα παιδιά πρόκειται να κατανοήσουν με τρόπο ανάλαφρο, διασκεδαστικό και διαδραστικό πως η ποιότητα και η γαλήνη που προσφέρει η ειρήνης στον κόσμο δεν είναι δεδομένη· αντίθετα απαιτείται αγώνας για τη διαφύλαξή της καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο αγαθό στη ζωή του ανθρώπου.

Υπόθεση:

Ο αμπελουργός Τρυγαίος δεν αντέχει άλλο τις συμφορές από τον πόλεμο, και αποφασίζει ν’ ανέβει στον ουρανό.  Στόχος του είναι να κάνει τα παράπονά του στον Δία και να ζητήσει ειρήνη για το καλό των Ελλήνων. Εκεί μαθαίνει από τον Ερμή ότι οι θεοί έχουν μετακομίσει στο πιο ψηλό σημείο του, αγανακτισμένοι από τις διαρκείς εχθροπραξίες. Στη θέση τους έχει μείνει ο θεός Πόλεμος, ο οποίος έκλεισε την Ειρήνη σε μια σπηλιά και ετοιμάζεται να βάλει όλες τις πόλεις σ’ ένα γουδί για να τις… καταστρέψει. Ο ήρωας τρομοκρατημένος, αποφασίζει πως πρέπει πάση θυσία η Ειρήνη να ελευθερωθεί από την σπηλιά. Πάνω στην ώρα, καταφθάνουν οι πιστοί του υπηρέτες. Έτσι όλοι μαζί, και με τη βοήθεια του θεού Ερμή, καταφέρνουν να μετακινήσουν το βράχο που φράζει την είσοδο της σπηλιάς, και να ελευθερώσουν την Ειρήνη. Το υπόλοιπο της κωμωδίας είναι ένας ύμνος για την ειρήνη, ένα γλέντι για την απελευθέρωση της θεάς.

Info

*  Η παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των 3 ετών

* Συνολική διάρκεια 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

* Εισιτήρια: 12€ (ταμείο) / 10€ (προπώληση)

* Κυριακή 25 Αυγούστου· 21:00

* Ανοικτό Θέατρο Καβασίλων «Χρήστος Μάλλιαρης» 







Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.