BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Ηλεία: Ένας ουρανός με… αστέρια και δεκάδες καλλιτεχνικά δρώμενα (και) φέτος το καλοκαίρι



Καλοκαίρι στην Ηλεία, δεν σημαίνει μόνο ήλιος, θάλασσα και όμορφες στιγμές πλάι στο κύμα, αλλά και αξέχαστες θεατρικές παραστάσεις  και μεγάλες συναυλίες. Το πολιστικό πρόγραμμα των μεγάλων Φεστιβάλ του νομού είναι για ακόμη μια χρονιά γεμάτο ξεχωριστές επιλογές. Έτσι, το φιλοθεάμον κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ποικιλία καλλιτεχνικών δρώμενων και του τρεις θερινούς μήνες.

Είναι γνωστό πως με την άφιξη του καλοκαιριού, η πολιτιστική ζωή της περιοχής αναβιώνει δυναμικά, καλύπτοντας το κενό που αφήνει ο χειμώνας, όπου το πολιτιστικό έδαφος είναι σχετικά άγονο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Το καλοκαίρι, η Ηλεία μεταμορφώνεται σε ένα ζωντανό «κέντρο» πολιτισμού. Θέατρα, συναυλιακοί χώροι και υπαίθριες σκηνές φιλοξενούν εκδηλώσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών ειδών. Οι θεατρικές παραστάσεις περιλαμβάνουν τόσο κλασικά έργα όσο και σύγχρονες παραγωγές, ενώ οι συναυλίες φιλοξενούν αγαπημένους καλλιτέχνες από διάφορα μουσικά είδη.

poster
Φωτ.: Unsplash

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί τα επίσημα προγράμματα των Φεστιβάλ, ωστόσο έχουν γίνει γνωστές μεμονωμένες παραγωγές, καθώς ήδη έχει ξεκινήσει γι αυτές ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων. Έτσι μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές είμαστε σε θέση να ξέρουμε πως, στο Ανοιχτό Θέατρο Καβασίλων, θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 21:30, το έργο «Η Θάλασσα και ο Γέρος», την Τρίτη 30 Ιουλίου 2024, στις 20:30, η παιδική παράσταση «Η Μάσα και ο Αρκούδος, μια Μεγάλη Γιορτή», την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024, στις 21:15, θα ανέβει η παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι» καθώς και την Κυριακή 25 Αυγούστου 2023, στις 21:00, επίσης στο ίδιο θέατρο, οι μικροί φίλοι της έκτης τέχνης, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, για παιδιά.

Όσο αφορά το Θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας, την Τρίτη 23 Ιουλίου στις 21:15, παρουσιάζεται «Η Σπασμένη Στάμνα», ενώ την Κυριακή 28 Ιουλίου, το «Διάλεξε τον Θάνατό σου Αγάπη μου». Την Κυριακή 4 Αυγούστου 2024 στις 21:30, στο ίδιο θέατρο «ανεβαίνει» η παράσταση «Αίας», την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024, επίσης στις 21:30 ο «Άμλετ» και την Τετάρτη 21 Αυγούστου στις 21:00, το έργο «Τέλειοι Ξένοι».

Στο θέατρο «ΟΛΥΜΠΙΑ», παρουσιάζεται επίσης η παράσταση «Διάλεξε τον Θανατό σου Αγάπη μου», την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024, στις 21:30, ενώ στις 3 Αυγούστου 2024, στις 21:15, οι «Ικέτιδες» του Αισχύλου και την Κυριακή 25 Αυγούστου, ο «Ηρακλής Μαινόμενος». Στο θέατρο βέβαια που κοσμεί το χωριό Φλόκα, της Αρχαίας Ολυμπίας, το κοινό δεν θα χαρεί μόνο θεατρικές στιγμές, αλλά και συναυλίες πολύ αγαπημένων καλλιτεχνών. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως στις 17 Ιουλίου 2024, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Μίλτο Πασχαλίδη και Γιάννη Κότσιρα, ενώ την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024, στις 21:00, αναμένεται η συναυλία του Νίκου Οικονομόπουλου.

Πρέπει να σημειώσουμε πως είναι σίγουρο πως το καλοκαιρινό πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί κι άλλο, όμως ήδη από την πρώτη «γεύση» που έχουμε πάρει καταλαβαίνουμε πως θα ζήσουμε ένα καλοκαίρι γεμάτο  αξέχαστες βραδιές κάτω από τον έναστρο ουρανό, με ποικιλία εκδηλώσεων που προσφέρουν κάτι για κάθε γούστο και ηλικία, καθιστώντας την Ηλεία έναν ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της τέχνης και του πολιτισμού.











Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.