BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης: Πρόταση χρηματοδότησης για παρεμβάσεις σε παιδικές χαρές και αθλητικούς χώρους


Για μόνιμους κατοίκους και μετανάστες

Πρόταση χρηματοδότησης προς το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα υποβάλλει ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας για την προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία σύγχρονων, λειτουργικών και ασφαλών αθλητικών χώρων αναψυχής και παρεμβάσεις σε υπάρχουσες παιδικές χαρές και χώρους άθλησης του Δήμου, συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Η προτεινόμενη προμήθεια έχει ως στόχο την παρέμβαση και δημιουργία σύγχρονων λειτουργικών και ασφαλών αθλητικών χώρων αναψυχής και αθλοπαιδιών σε πολλές περιοχές του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων, ώστε με την κατάλληλη διαμόρφωση και εξοπλισμό με παιγνίδια ασφαλή και κατάλληλα να αναπτυχθούν ασφαλείς χώροι για παιχνίδι και ξεκούραση.

«Η αναβάθμιση θα συμβάλλει στην αναζωογόνηση, την αναβάθμιση της περιοχής ώστε να αποτελέσουν πόλους έλξης και συνάθροισης όχι μόνο για τους μόνιμους κατοίκους, τους επισκέπτες αλλά και για τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στο Δήμο μας» τονίζει ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, καταθέτοντας το σκεπτικό ότι οι μετανάστες μέσω των αθλοπαιδιών αφομοιώνονται με μεγαλύτερη ευκολία στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της κοινωνίας, και κατ΄ επέκταση γίνονται πιο ενεργά μέλη αυτής, συμβάλλοντας θετικά σε όλους τους τομείς της.

Οι κοινότητες και οικισμοί που θα γίνουν παρεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσης σε παιδικές χαρές και εγκαταστάσεις αθλητικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος είναι οι εξής:

1. Παιδικές χαρές (Δ.Κ. Βάρδας, Οικ. Ψαρίου, Δ.Κ. Νέας Μανωλάδας, Δ.Κ. Μανωλάδας, Δ.Κ. Νεαπόλεως, Δ.Κ. Στρουσίου, Δ.Κ. Νεοχωρίου, Δ.Κ. Νησίου, οικ. Καραβουλαίικα, Δ.Κ. Λεχαινών, Δ.Κ. Μπορσίου, Οικ. Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών, Δ.Κ. Μυρσίνης, Κ.Μ. Μυρσίνης.
2. Γήπεδα (Βάρδας, Μπόρσι, Νησί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως και στην περίπτωση των παιδικών χαρών έτσι και σε αυτή των γηπέδων υπάρχει επιπλέον χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από το μεταναστευτικό εργατικό δυναμικό. Ειδικά στην περίπτωση του γηπέδου της Δ.Κ. Βάρδας αλλά και εκείνου της Δ.Κ. Νέας Μανωλάδας, ο Δήμος παρέχει τα γήπεδά του και για τις συγκεντρώσεις των μεταναστών σε συνεννόηση και συνεργασία με τις πρεσβείες τους.








Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.