Ο Γκαίμπελς, ο ιδεολογικός παρτενέρ του Χίτλερ, ο ελεεινός υπουργός προπαγάνδας της Ναζιστικής Γερμανίας, ήταν ικανός να οδηγεί τις μάζες και να απολαμβάνει τη διαπίστωση ότι πολύ απλά μπορούσε να ασκεί έντονη επιρροή στους ανθρώπους γενικά.
Το σύνηθες μότο του ήταν: «Πες, πες στο τέλος κάτι θα μείνει», δηλαδή αν άδικα κατηγορήσεις κάποιον, στη χειρότερη θα γεννηθεί μια υποψία, στην καλύτερη θα τον καταστρέψεις κοινωνικά και επιχειρηματικά. Η Ηλεία έχει διαχρονικά τους δικούς τους Γκαίμπελς. Δίποδα τρωκτικά, που έχουν σκοπό να κηλιδώσουν ονόματα, υπολήψεις, να διαλύσουν οικογένειες για να προσθέσουν «ανάστημα» στο ελλειμματικό εγώ τους, στοχοποιώντας πολίτες, επαγγελματίες, οικογενειάρχες, θεσμικούς εκπροσώπους δημοσίων φορέων.
Έχουν συστήσει μία «τρομοκρατική οργάνωση», που σκοπό έχει τη δολοφονία χαρακτήρων, την καταστροφή μέσα από τη σπίλωση και τη συκοφαντία πολιτών στις τοπικές κοινωνίες, ή πολιτικών τους αντιπάλων. Από δεκαετίας συγκρότησαν μια ετερόκλητη αγέλη και δυστυχώς έχουν παρασύρει και άτομα που δεν τους μοιάζουν, που δεν βυσσοδομούν που χαίρουν της εκτίμησης των πολλών, που δεν είναι υπόδικοι «εισαγγελείς» όπως αυτοί. Αγαπητοί αναγνώστες,
Για να πάει ο τόπος μας μπροστά, πρέπει ο καθένας από εμάς να έχει το θάρρος και τη γενναιότητα να αντισταθεί ώστε κάθε τοπική κοινωνία να αποβάλει αυτά τα δηλητηριώδη στοιχεία, στηρίζοντας παράλληλα ηθικά όσους βάλλονται από αυτούς.
Πράγματι ζούμε σε μικρές κοινωνίες και ο καθένας μπορεί να γίνει είτε μεταδότης κάθε γκαιμπελικού «μηνύματος», είτε να επιλέξει… φραγή εισερχομένων των μελών αυτής της «οργάνωσης». Ας σκεφτούμε λοιπόν τι θέλουμε, καθότι ο καθένας μας με τη συμπεριφορά του είναι αρχιτέκτονας της τύχης του, ως πολίτης και μέλος της τοπικής κοινωνίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.