BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Η Ηλεία στους ρυθμούς του καρναβαλιού – «Πυρετώδεις» οι προετοιμασίες σε όλες τις περιοχές



Με αποκορύφωμα τις μεγάλες καρναβαλικές παρελάσεις, επιτροπές, σύλλογοι, φορείς, δημοτικές αρχές και οι κοινότητες του Νομού Ηλείας, προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις εκδηλώσεις της αποκριάς που και φέτος θα είναι φαντασμαγορικές στην Ηλεία ενώ αυτή την χρονιά, ο κόσμος συμμετέχει με μεγαλύτερη διάθεση και όρεξη, στα αποκριάτικα δρώμενα.

Όπως δήλωσαν στην εφ. Πατρίς, υπεύθυνοι των συλλόγων και διοργανωτές των καρναβαλικών εκδηλώσεων ανά περιοχή, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται αυτή την φορά στις μεγάλες παρελάσεις που θα γίνουν ανά περιοχές αλλά και στις παράλληλες εκδηλώσεις που ετοιμάζονται και οι οποίες αποδεικνύουν ότι ο Νομός Ηλείας, πρωταγωνιστεί για ακόμα μια χρονιά στα αποκριάτικα δρώμενα.

Γεώργιος Κάρδαρης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Πύργου

«Το Πυργιώτικο Καρναβάλι 2024 με τίτλο Superstar Pyrgos είναι ένα κοινωνικό και ψυχαγωγικό γεγονός για το δήμο μας, δουλεύουμε πυρετωδώς για το καλύτερο αποτέλεσμα ώστε μικροί και μεγάλοι να ζήσουν όμορφες στιγμές χαράς, δημιουργίας, διασκέδασης. Πλησιάζοντας στην ανακοίνωση του προγράμματος, θέλω να υπενθυμίσω ότι τελική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής των γκρουπς στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση έχει οριστεί στις 3 Μαρτίου. Ήδη υπάρχει μεγάλος αριθμός συμμετοχών. Το Σάββατο στις 2 Μαρτίου οι τελάληδες θα ανακοινώνουν την έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων όπου θα ολοκληρωθούν στις 18 Μαρτίου με τα κούλουμα στο Κατάκολο.

Η καρναβαλική μας παρέλαση θα γίνει στις 10 Μαρτίου, θα ξεκινήσει από τα Χαλικιάτικα και θα τερματίσει στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία της josephine, της pop καλλιτέχνιδας που είναι ιδιαίτερα αγαπητή στη νεολαία και αναμένεται να έχουμε και επισκέπτες από όλο το νόμο. Οι dj’ s μας θα ξεσηκώσουν με τις μουσικές τους επιλογές τους καρναβαλιστές και τους θεατές τόσο κατά τη διάρκεια της παρέλασης όσο και πριν την έναρξη της συναυλίας.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει με το αρμα της super star ενώ την παρουσίαση θα κάνει ο golden star, Ανδρέας Βούλτσος!

Υποσχόμαστε το καρναβάλι της πόλης μας να γίνει ένας οργανωμένος θεσμός με σκοπό το κοινωνικό όφελος από όλες τις απόψεις. Ο δήμαρχος μας Στάθης Καννής, κάνει και θα κάνει το καλύτερο σε όλους τους τομείς».

Δήμος Ήλιδας

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την μεγάλη παρέλαση

Από χθες το απόγευμα, η Αμαλιάδα αποτελεί πόλο έλξης για ολόκληρη την Ηλεία και μετατράπηκε σε μια μεγάλη καρναβαλούπολη, στο πλαίσιο της φαντασμαγορικής τελετής έναρξης του «Καρναβαλιού Αμαλιάδας 2024». Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα γίνει στις 10 Μαρτίου. Παρουσιαστής της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης θα είναι ο Τρύφωνας Σαμαράς.

«Ο κόσμος του Δήμου μας και της Ηλείας συνολικά, περιμένει το καρναβάλι κι αυτό φαίνεται από τη μεγάλη και αθρόα φετινή συμμετοχή, η οποία είναι πρωτόγνωρη. Αρκεί να σας πω ότι τη φετινή χρονιά αναμένεται να παρελάσουν περισσότερες από 2 χιλιάδες καρναβαλιστές, με τα γκρουπ που συμμετέχουν στην κεντρική παρέλαση να έχουν ήδη φτάσει τα 22 και τις συμμετοχές να συνεχίζονται ακόμα. Όλη αυτή η αυθόρμητη συμμετοχή δείχνει και την ορθότητα της απόφασής μας το 2015, να αναβιώσουμε -έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια- το θεσμό του Καρναβαλιού Αμαλιάδας. Έναν θεσμό που χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει και αγκαλιάζεται από την τοπική κοινωνία, ενώ συμβάλλει στην τοπική μας οικονομία», δήλωσε ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Γεωργία Κακαλέτρη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

«Από την αρχή του νέου έτους με την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων μας έχουμε έρθει σε επαφή με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάστρου Κυλλήνης, με τους υπεύθυνους της Νυχτερινής Ποδαράτης Ανδραβίδας, με τον Εθιμοτοπικό Όμιλο Λεχαινών, που ασχολούνται με την προετοιμασία του καρναβαλιού.

Η συμμετοχή των παιδιών αυτών και ο εθελοντισμός είναι πάρα πολύ μεγάλος και μόνο με την βοήθεια την δική τους παίρνει πνοή και ζωή το καρναβάλι. Στα Λεχαινά όπου είναι και η κεντρική εκδήλωση την παρουσίαση θα την κάνει ο γνωστός σε όλους Γιάννης Ζουγανέλης ο οποίος στην συνέχεια θα παρουσιάσει και ένα μουσικό πρόγραμμα. Στο Κάστρο Κυλλήνης, την παρουσίαση του καρναβαλιού που διεξάγεται Καθαρά Δευτέρα, θα την κάνει ο Τόνυ Σφήνος και την Νυχτερινή Ποδαράτη Ανδραβίδας την παρουσιάζει ο ραδιοφωνικός παραγωγός Νικόλας Ράπτης. Ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης είναι αρωγός σε όλες τις εκδηλώσεις στο μέτρο του δυνατού».

Ρούλα Φανού, επικεφαλής καρναβαλικής επιτροπής Νυχτερινής Ποδαράτης Ανδραβίδας

«Η Ανδραβίδα φορά τα γιορτινά της και είναι έτοιμη να υποδεχτεί την 9η Νυχτερινή Ποδαράτη 2024, μια όαση χαράς, ξεγνοιασιάς, ανεμελιάς, απόδρασης από την κρίση και την σκληρή καθημερινότητα, που όλοι έχουμε ανάγκη, με μια γνήσια, χειροποίητη καρναβαλική γιορτή φτιαγμένη για όλους τους πολίτες. Η καρναβαλική περίοδος άνοιξε και θα κορυφωθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 7 το απόγευμα επιφυλάσσοντας ξέφρενο ξεφάντωμα, σάτιρα και ζωντάνια.

Στο τιμόνι της παρουσίασης θα έχουμε τον παρουσιαστή και ραδιοφωνικό παραγωγό Νικόλα Ράπτη όπου με το χιούμορ του και την ευχάριστη διάθεση που τον χαρακτηρίζει θα εκτοξεύσει την διασκέδαση και το γέλιο στα ύψη.

Η Νυχτερινή Ποδαράτη ανανεώνεται, μεγαλώνει και αναπτύσσεται χρόνο με το χρόνο στηριγμένη στην αυθόρμητη παρέμβαση και συμμετοχή, στο δυναμισμό και την ζωντάνια της νέας γενιάς. Ο αριθμός των φετινών συμμετοχών έχει ξεπεράσει τα περσινά δεδομένα, με βάση τουλάχιστον τον αριθμό των πληρωμάτων που έχουν δηλώσει συμμετοχή, με όλους τους συλλόγους να συμμετέχουν ενεργά, με δεκάδες μαθητές να δημιουργούν, με 1500 και πλέον καρναβαλιστές. Ήδη η ζήτηση σε κάθε ένα από τα πληρώματα που παίρνουν μέρος είναι μεγάλη και αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες.



Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημοσίως τα υπόλοιπα δέκα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής για την εξαιρετική συνεργασία, για την διάθεση των όλων των ψυχικών και «σωματικών αποθεμάτων» τους.

Σύνθημά μας «φορέστε τις στολές σας, διώξτε το άγχος, πάρτε τη παρέα σας και ελάτε να ενώσουμε το κέφι μας. Να κάνουμε τις πιο τρελές αποδράσεις από την πεζή καθημερινότητα και να δώσουμε χρώμα στη ζωή μας».

Βιργινία Σχίζα, πρόεδρος Εθιμοτοπικού Ομίλου Λεχαινών

«Πυρετώδης είναι η προετοιμασία για την πραγματοποίηση του 48ου Λεχαινίτικου Καρναβαλιού. Με κέφι, μεράκι, φαντασία και κόπο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων Λεχαινών που είναι η ψυχή του Καρναβαλιού αλλά και μια ομάδα εθελοντών που μας δίνει δύναμη, είμαστε έτοιμοι να γεμίσουμε με χρώματα Αποκριάς τα Λεχαινά. Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης και στους χορηγούς μας. Ξεκινάμε την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 στις 7 το απόγευμα όπου θα γίνουν Δρώμενα με αποκριάτικους ακροβάτες και βεγγαλικά στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου Λεχαινών ενώ ενδιάμεσα θα υπάρχουν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, φτάνοντας στην Κυριακή 17 Μαρτίου όπου από τις 10 το πρωί θα ξεκινήσει το Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού και στις 3 το μεσημέρι θα λάβει χώρα η Κεντρική Καρναβαλική Παρέλαση στα Λεχαινά».

Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

Αθανασία Κουσκουρή, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

«Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινείται ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, όπου από κοινού με τους συλλογικούς φορείς, τους πολιτιστικούς μας συλλόγους, τις δημοτικές κοινότητες, τη νεολαία μας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι προετοιμασίες για το 29ο καρναβάλι του Δήμου μας, με επίκεντρο τα Κρέστενα, το οποίο με αισιοδοξία και δυναμισμό σχεδιάζουμε. Το καρναβάλι μας αποτελεί διαχρονικά μια γιορτή αναγέννησης της ελπίδας και της αισιοδοξίας, κατέχοντας κεντρική θέση στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας λόγω και της μαζικής συμμετοχής που το χαρακτηρίζει.

Στόχος του δημάρχου μας Σάκη Μπαλιούκου και όλων μας είναι οι καρναβαλικές εκδηλώσεις να βασίζονται στην εθελοντική διάθεση και στη συμμετοχική δημιουργικότητα, έτσι ώστε οι δημότες και οι επισκέπτες να περάσουν μαζί μας τις απόκριες, να χαρούν, να διασκεδάσουν, αφήνοντας για λίγο πίσω τους τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Πολύπλευρη και δημιουργική είναι και φέτος η θεματολογία του Καρναβαλιού μας, εμπνευσμένη τόσο από τη σύγχρονη πραγματικότητα, όσο και από την τοπική μας παράδοση. Κυριαρχεί παντού ο παλμός και η έντονη διάθεση συμμετοχής. Τα ευφάνταστα καρναβαλικά μας άρματα, καθώς και όλες οι πολυάριθμες και χαρούμενες καρναβαλικές ομάδες που συμμετέχουν, συνθέτουν το φρέσκο, ανανεωμένο και ανοιξιάτικο 29ο Καρναβάλι του Δήμου μας. Σε αυτή την εορταστική αποκριά, σας προσκαλούμε όλους και φέτος στη μεγάλη καρναβαλική μας παρέλαση που θα γίνει στα Κρέστενα την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024».

Δήμος Πηνειού

Παρελάσεις σε Τραγανό και Βαρθολομιό

Οι καρναβαλικές παρελάσεις σε Τραγανό και Βαρθολομιό, το διήμερο 17 και 18 Μαρτίου, οι οποίες έχουν εξελιχθεί σε θεσμό στο εορταστικό πρόγραμμα του νομού, αναμένεται και φέτος να αποτελέσουν πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους. Ήδη στην πλειονότητά τους τα καρναβαλικά άρματα είναι έτοιμα με τα λαμπερά χρώματα και τα ευρηματικά σχέδια να είναι αυτά που κυριαρχούν. Την ίδια στιγμή αυξημένη αναμένεται και η συμμετοχή των καρναβαλιστών καθώς στα δύο δρώμενα υπολογίζεται ότι θα παρελάσουν –συνολικά- περισσότερα από 1800 άτομα. Παράλληλα, με τη δημοτική αρχή να έχει θέσει ως προτεραιότητα την διασπορά των εκδηλώσεων ώστε να «αγκαλιάσουν» το δήμο, η πόλη της Γαστούνης πρόκειται να βρεθεί στο επίκεντρο την Κυριακή 3 Μαρτίου οπότε και έχει προγραμματιστεί μια σειρά πλούσιων δράσεων στην πλατεία Ελευθερίας αφιερωμένες στα παιδιά.

«Οι προετοιμασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς υπό την αιγίδα του Δήμου Πηνειού και πάντα σε στενή συνεργασία με φορείς και συλλόγους της περιοχής» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πηνειού, Αλέξης Καστρινός και συνέχισε: «Καλούμε τους δημότες μας καθώς και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να επισκεφτούν τον Δήμο Πηνειού και να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις. Ας το δούμε ως μια ευκαιρία απόδρασης από τη μουντή καθημερινότητα, ως μια ευκαιρία να πλημμυρίσουμε τους δρόμους και τις πλατείες με χρώματα, μουσική και χαμόγελα».

Δήμος Ζαχάρως

Ιωάννης Τερζής, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

«Αυτές τις μέρες, το Καρναβάλι Ζαχάρως 2024, έχει μπει στην τελική ευθεία με τις προετοιμασίες να είναι πυρετώδεις. Έχουν προγραμματιστεί πολλές εκδηλώσεις για τους μικρούς και τους μεγάλους καρναβαλιστές, τόσο στη Ζαχάρω και όσο και στη Φιγαλεία.

Το Ζαχαρέϊκο Καρναβάλι στηρίζει την επιτυχία του στην ομαδική δουλειά και προσφορά των συμπολιτών μας. Με κύριους διοργανωτές τον Εμπορικό Σύλλογο Ζαχάρως, τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των τοπικών σχολείων, όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου, την ιδιωτική πρωτοβουλία των επιχειρηματιών της πόλης μας, τους απλούς εθελοντές και φυσικά με την αρωγή και υποστήριξη του Δήμου Ζαχάρως. Στόχος όλων μας, όπως ανέφερε και ο δήμαρχος Κ. Μητρόπουλος είναι μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις να αυξήσουμε την εξωστρέφεια του δήμου μας και να τον καταστήσουμε πόλο έλξης για την ευρύτερη περιοχή.

Φέτος αναμένεται να πάρουν μέρος και να παρελάσουν, πάνω από 25 άρματα και γκρούπ καρναβαλιστών.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το διήμερο 9-10 Μαρτίου με διάφορες εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία Ζαχάρως για μικρούς και μεγάλους, θα συνεχιστούν την Παρασκευή 15 Μαρτίου με την νυχτερινή παρέλαση και συναυλία από την Banda Morena, το Σάββατο 16 Μαρτίου θα έχουμε καρναβαλική παρέλαση στη Φιγαλεία και τέλος οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 17 Μαρτίου με την μεγάλη Παρέλαση στη Ζαχάρω και το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου».









Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.