BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Έως και δύο χρόνια φυλάκιση οι επιθέσεις και βιαιοπραγίες σε γιατρούς και νοσηλευτές - Σαραντοπούλου «Αισθανόμαστε πιο ασφαλείς»


Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

Αντιμέτωποι με έως και δύο χρόνια φυλάκιση και χρηματική ποινή έρχονται πλέον αντιμέτωποι όσοι κάνουν λεκτικές ή βίαιες επιθέσεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σύμφωνα με την αλλαγή του νέου ποινικού κώδικα που ήδη ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής. Την ίδια στιγμή που κάποιοι θα πρέπει να συγκρατήσουν τα νεύρα και τον οξύθυμο χαρακτήρα τους όταν βρίσκονται σε Νοσηλευτικές Μονάδες, οι γιατροί δηλώνουν πιο ασφαλείς. Ειδικά στον Πύργο, όπως δηλώνει στο ilialive η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου, Αγγελική Σαραντοπούλου, τέτοια περιστατικά είναι συχνό φαινόμενο στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση.

Στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, έχει περιληφθεί άρθρο που ορίζει ότι «όποιος εισέρχεται σε δοµές παροχής υπηρεσιών υγείας, συμπεριλαμβανομένων των κινητών µμονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας ή προσεγγίζει κινητές µμονάδες παροχής υγειονομικών υπηρεσιών άµεσης βοήθειας και µε οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως µε φωνασκίες, θόρυβο, ύβρεις ή απειλές κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εργαζομένων, υπαλλήλων ή ασθενών διαταράσσει τη λειτουργία τους, τιμωρείται µε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηµατική ποινή και αν η πράξη συνδέεται µε πρόκληση βιαιοπραγίας, µε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών και χρηµατική ποινή»

Πολλά τα καταγεγραμμένα περιστατικά

Όπως μας δηλώνει η κ. Σαραντοπούλου «Αυτό είναι ένα πολύ θετικό μέτρο προς εμάς, γιατί αν μη τι άλλο πραγματικά κινδυνεύουμε ειδικά τις νύχτες. Και περισσότεροι οι νέοι γιατροί που δεν μπορούν να χειριστούν εύκολα τέτοιες καταστάσεις. Υπάρχει μεγαλύτερη επιθετικότητα προς τους νέους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Έναν διευθυντή λόγου χάρη, δεν θα του επιτεθούν εύκολα.

Νιώθουμε πιο ασφαλείς. Είναι ευχάριστο γιατί μπορούμε να πούμε ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι καλό για τους γιατρούς. Συνήθως μας έχουν «απέναντι»

Τα επεισόδια στο Νοσοκομείο του Πύργου είναι πάρα πολύ συχνά, σε εβδομαδιαία σχεδόν βάση. Πολλά περιστατικά είναι καταγεγραμμένα, γιατροί έχουν πέσει θύματα επιθέσεων και ξυλοδαρμών και χρειάστηκαν οι ίδιοι νοσηλεία μετά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογες ποινές ισχύουν πλέον για όσους πράττουν ανάλογες πράξεις και σε χώρους πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.








Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.