BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Το Ισραήλ «ισοπεδώνει» την πολιορκημένη Γάζα, ολονύκτιοι βομβαρδισμοί – «Θα μείνει στην ιστορία η αντίδρασή μας», λέει ο Νετανιάχου


Το Ισραήλ, πέρα από τους βομβαρδισμούς που «ισοπεδώνουν» τη Γάζα, ετοιμάζει και επιχείρηση μεγάλης κλίμακας, με τον πρωθυπουργό της χώρας να δηλώνει ότι η Χαμάς θέλει πόλεμο και θα τον έχει.
Το Ισραήλ έχει αποκλείσει και σφυροκοπά από αέρος την Γάζα, την οποία έχει αφήσει χωρίς καμία διαφυγή και χωρίς νερό, ενώ ο Νετανιάχου προειδοποιεί ότι τα χτυπήματα κατά της Χαμάς «είναι μόνο η αρχή».


Μιλώντας με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος του Ισραήλ τον ενημέρωσε ότι η χώρα του δεν έχει άλλη επιλογή από το να ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση στη Γάζα και τους συνιστά να ελέγξουν πού βρίσκεται το πλησιέστερο καταφύγιο και να διασφαλίσουν ότι έχουν προσβασιμότητα σε αυτό.

Σε διάγγελμά του, ο Νετανιάχου διαβεβαίωσε πως όταν ο πόλεμος τελειώσει, οι εχθροί του εβραϊκού κράτους θα συνειδητοποιήσουν πως «ήταν τρομερό λάθος να επιτεθούν στο Ισραήλ, αυτό που θα πάθουν θα τους συνετίσει για πολλές γενιές», υποστήριξε.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν πρόθεση να αναπτύξουν δυνάμεις στο πεδίο, όμως σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα προστατεύσει τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, η Χαμάς απείλησε ότι θα αρχίσει να εκτελεί δημοσίως αιχμαλώτους Ισραηλινούς πολίτες, σε απάντηση για τυχόν νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε κατοικίες στη Γάζα.

«Επιβάλλουμε απόλυτο αποκλεισμό στη Γάζα. Δεν θα υπάρχει ηλεκτρικό, φαγητό, νερό, καύσιμα, όλα κλείνουν. Μαχόμαστε με ανθρώπινα κτήνη και τα αντιμετωπίζουμε όπως τους αρμόζει» ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, σύμφωνα με το Reuters, δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι «είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις για πιθανή ανακωχή με το Ισραήλ, αφού πετύχαμε τους στόχους μας».

Η διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου του Ισραηλινού Στρατού τις τελευταίες ώρες εκδίδει οδηγίες στους πολίτες να βεβαιωθούν ότι είναι εφοδιασμένοι με τρόφιμα και νερό για τουλάχιστον 72 ώρες.

Πάνω από 1.400 οι νεκροί στη σύρραξη
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, από τις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί 687 άνθρωποι και άλλοι 3.726 τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών, υπάρχουν 140 παιδιά και 105 γυναίκες, πρόσθεσε. Οι νεκροί ξεπερνούν συνολικά τους 1.400. Πάνω από 900 είναι οι Ισραηλινοί και τουλάχιστον 560 οι Παλαιστίνιοι.

Οι θάνατοι προέρχονται μετά τις επιδρομές των ισραηλινών δυνάμεων ως «απάντηση» σε μπαράζ ρίψης ρουκετών από τη Χαμάς στο Ισραήλ από το Σάββατο (7/10) και σε μια εισβολή μαχητών που άφησε εκατοντάδες νεκρούς.

Στα σύνορα συγκεντρώνονται ισραηλινοί στρατιώτες με τους εφέδρους να ξεπερνούν τους 300.000. Από τη Γάζα εκτοξεύτηκαν νέες ρουκέτες σε πόλεις του Ισραήλ, με τις σειρήνες να ακούγονται ακόμη και στην Ιερουσαλήμ.

Νετανιάχου: «Δεν αρχίσαμε εμείς τον πόλεμο αλλά εμείς θα τον τελειώσουμε»
Διάγγελμα παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά τις νέες επιθέσεις από την Χαμάς, επιβεβαιώνοντας ότι σημαντικός αριθμός Παλαιστινίων βρίσκονται ακόμη στο Ισραήλ.

«Δεν αρχίσαμε εμείς αυτόν τον πόλεμο, αλλά εμείς θα τον τελειώσουμε» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι όλοι οι εχθροί μας γνωρίζουν ότι ήταν τρομερό λάθος να επιτεθούν στο Ισραήλ. Αυτό που θα κάνουμε τις επόμενες ημέρες θα μείνει στην Ιστορία».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε ότι οι αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα ήταν «μόνο η αρχή» και πρόσθεσε ότι οι Αρχές κάνουν «τα πάντα για τους Ισραηλινούς που κρατούνται αιχμάλωτοι στη Γάζα».

Επίσης, ο Νετανιάχου κάλεσε ακόμη μια φορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης να σχηματίσουν «κυβέρνηση εθνικής ενότητας», υπενθυμίζοντας τον Πόλεμο των Έξι Ημερών (1967), ενώ νωρίτερα είχε δηλώσει πως το Ισραήλ «θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή», στο πλαίσιο του πολέμου με τη Χαμάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Στην Ρωσία ο Μαχμούντ Αμπάς
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, ο Μαχμούντ Αμπάς, αναμένεται να επισκεφθεί τη Μόσχα, όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τον παλαιστίνιο πρεσβευτή στην πρωτεύουσα της Ρωσίας.

«Αναμένουμε επίσημη ανακοίνωση από το Κρεμλίνο, από τη ρωσική πλευρά, σχετικά με το πότε θα γίνει η επίσκεψη», δήλωσε ο παλαιστίνιος πρεσβευτής Άμπντελ Χάφεζ Νούφαλ, σύμφωνα με το δίκτυο RBC.

«Υπάρχει συμφωνία πως ο Αμπάς θα έρθει στη Μόσχα», πρόσθεσε και δήλωσε στη ρωσική κρατική τηλεόραση πως έχουν «καθημερινές επαφές».

Η Ρωσία, η οποία έχει ιστορικά σχέσεις με αραβικές χώρες, το Ιράν, τη Χαμάς, καθώς και με το Ισραήλ, καταδίκασε τη βία και κατηγόρησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ πως αψηφά την ανάγκη να εγκαθιδρυθεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Σύμφωνα με το dnews.gr ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε με τον κ. Αμπάς πριν από έναν χρόνο, στο περιθώριο συνόδου στο Καζακστάν. Ο Αμπάς επισκέφθηκε τη Ρωσία πριν από δυο χρόνια, υπενθυμίζουν ρωσικά ΜΜΕ.











Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.