BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Στο πλευρό της τρίτης ηλικίας η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας




Η βελτίωση ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και η ανάληψη δράσεων για την ενεργό γήρανση είναι ο στόχος της νέας Πρόσκλησης του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα».
Δυνητικοί δικαιούχοι για την υποβολή προτάσεων έργων (πράξεων), προκειμένου να ενταχθούν και χρη- ματοδοτηθούν είναι η Περιφέρεια Δυτική Ελλάδος και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος καθώς και όσοι φορείς έχουν συνάψει προγραμματική σύμβαση με τους παραπάνω. Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση ανέρχεται σε 3.000.000 ευρώ.

Στόχος της δράσης είναι η λήψη κατάλληλων μέτρων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων από τη γήρανση του πληθυσμού της Περιφέρειας. Έμφαση δίδεται στην παροχή υπηρεσιών αυτόνομης διαβίωσης και ασφαλούς γήρανσης ειδικών πληθυσμιακών ομάδων (όπως οι ηλικιωμένοι) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρέχει κοινωνική υπηρεσία τηλεφροντίδας στους ηλικιωμένους των τριών περιφερειακών ενοτήτων. Η προκήρυξη της παρούσας δράσης στόχο έχει τη συνέχιση παροχής της υπηρεσίας τηλεφροντίδας και αφ ́ ετέρου την αναβάθμισή της, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των ωφελούμενων, από 1.000 σε 3.000 και να διευρυνθεί η ομάδα – στόχος με την προσθήκη των ΑΜΕΑ.








Πηγή


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.