BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Φωτιές: Σχέδιο AntiNERO II στο βουνό του Κατακόλου

Έργα 7,3 εκ. ευρώ για τον καθαρισμό δασικών εκτάσεων & πυροπροτασίας στην Ηλεία σε περιοχές ευθύνης των Δασαρχείων Πύργου, Αμαλιάδας και Ολυμπίας

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Με νωπά τα τραύματα από τις  καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού σε όλη τη χώρα και την πύρινη λαίλαπα να κάνει παράναλωμα του πυρός σπίτια, ξενοδοχεία και περιουσίες και την πύρινη  λαίλαπα να κατακαίει κάθε ίχνος δάσους, ας μην ξεχνάμε ότι για μια ακόμα φορά οι φλόγες έφτασαν έξω από την Αρχαία Ολυμπία, η κυβέρνηση έτρεξε ασθμαίνοντας  μετά από αυτήν την τραγική εμπειρία, να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται από τις δασικές εκτάσεις που έχουν απομείνει ζωντανές…

Έτσι,  εν μέσω καλοκαιριού και ενώ έσκαγαν οι καύσωνες σε ρόλο Νέρωνα, έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο «AntiNero ΙΙ», ύψους 70 εκ. ευρώ, με εργασίες καθαρισμού σε 84 οικοσυστήματα σε όλη τη χώρα. Από τα κονδύλια αυτά του προγράμματος του υπουργείου Περιβάλλοντος και του ΤΑΙΠΕΔ που ανέλαβε τους διαγωνισμούς για την ανάθεση δασικών εργασιών, σε συνεργασία με τα Δασαρχεία, δόθηκαν τρία συνολικά κονδύλια στην Ηλεία για να εκτελεστούν δασικά έργα καθαρισμου, συντήρηης και διάνοιξης δασικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών σε ευαίσθητα δασικά οικοσυστήματα.

Ένα εξ αυτών των οικοσυστημάτων  είναι το βουνό του Κατακόλου όπου οι εργασίες ειδικών  δασοτεχνικών έργων για τον καθαρισμό  δασικής έκτασης, συντήρησης του δασικού οδικού δικτύου και των αντιπυρικών ζωνών  και δράσεων πυροπροστασίας, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, με έργα προϋπολογισμού 2.337.027,1 ευρώ που υλοποιούνται σε εκτάσεις ευθύνης των Δασαρχείων Πύργου και Βυτίνας.  Ειδικά  συνεργεία στο βουνό του Κατακόλου εργάζονται ήδη πυρετωδώς παρόντος χθες και του Δασάρχη Πύργου κ. Παναγιώτη Λάττα.

Τέλος αντίστοιχα κονδύλια έχουν δοθεί ακόμα για την Ηλεία, σε περιοχές ευθύνης του Δασαρχείου Ολυμπίας προϋπολογισμού 2.000.813, 57  και σε περιοχές ευθύνης του δασαρχείου Αμαλιάδας με προϋπολογισμό 2.673.703, 00 ευρώ.

Το έργο «AntiNero II» εντάχθηκε για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.









Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.