Η αποτοξίνωση (detox) είναι το σκαλοπάτι πριν από τη δίαιτα που θα μας οδηγήσει στην απώλεια βάρους.
Με τη διαδικασία της αποτοξίνωσης το σώμα προσπαθεί να αποβάλλει όλες εκείνες τις ουσίες που δημιουργούν τοξικότητα στον οργανισμό και βλάπτουν την υγεία μας. Η αποβολή αυτή γίνεται κυρίως μέσω του εντέρου και του ήπατος.
Δυστυχώς όμως ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η καθημερινότητα μας με το άγχος, την κακή διατροφή, το κάπνισμα τους ρύπους κ.ά, δυσχεραίνει την αποβολή των τοξινών, με αποτέλεσμα Οξειδωτικό στρες, παχυσαρκία, έλλειψη ενέργειας, αδυναμία συγκέντρωσης, διαταραχές μνήμης, δυσκοιλιότητα, δυσπεψία, φούσκωμα και άλλα.
Η διαιτολόγος – διατροφολόγος Βίκυ Παπαχριστοπούλου, μας εξηγεί και μας προτείνει:
Οι 5 βασικές δράσεις της αποτοξίνωσης:
Συμβάλλει στην αποβολή τοξινών.
Προάγει την καλή υγεία του ήπατος.
Δρα κατά της δημιουργίας του οξειδωτικού στρες.
Ενισχύει τον μεταβολισμό των λιπών και ταυτόχρονα ενισχύει τη διαδικασία της πέψης.
Εξισορροπεί τη χλωρίδα του εντέρου.
Προσοχή! Οι δίαιτες που υπάρχουν στο διαδίκτυο και υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα δεν είναι εξατομικευμένες . Μόνο ένας ειδικός διατροφολόγος σου μπορεί να ξέρει τι είναι καλύτερο για τον οργανισμό σου και να σε βοηθήσει να επιτύχεις το στόχο σου!
Οι τροφές που απαγορεύονται σε μια τέτοια δίαιτα:
Αμυλούχα λαχανικά
Φρούτα και δημητριακά (ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι)
Γλυκαντικά (η κατηγορία περιλαμβάνει ΚΑΙ τα φυσικά γλυκαντικά όπως το μέλι και το σιρόπι σφενδάμου)
Αναψυκτικά και αλκοόλ
Συσκευασμένες τροφές που περιέχουν ζάχαρη (όπως η κέτσαπ)
Σφολιάτες, μπισκότα, πίτες
Γλυκά
Οι τροφές που επιτρέπονται σε μια δίαιτα χωρίς ζάχαρη και υδατάνθρακες:
Μη αμυλούχα λαχανικά
Τσάι χωρίς γλυκαντικά και ανθρακούχο νερό
Μπαχαρικά και βότανα
Ξηροί καρποί και σπόροι (συμπεριλαμβάνονται και τα βούτυρα καρπών, αν δεν περιέχουν ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες)
Κρέας
Αυγά
Γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά
Ενδεικτικό διατροφικό πλάνο χωρίς υδατάνθρακες και ζάχαρη:
Πρωινό:
Γιαούρτι 2%, 30γρ, βρώμη 1 κ.σ. σταφίδες μαύρες 1 κ.γ. λιναρόσπορος
Μεσημεριανό:
1) Ψητό κοτόπουλο ή σολομός με σαλάτα πράσινη πχ. μαρούλι, αγγούρι, ντομάτα, μανιτάρια, κολοκυθόσπορους, σουσάμι ή ηλιόσπορους, καρύδια και αμύγδαλα, ελαιόλαδο και ξίδι βαλσάμικο.
2)1 βαθύ πιάτο σούπα κοτόπουλου με βραστά λαχανικά
Βραδινό:
1) 1 μερίδα Ψητός σολομός με ψητό βραστό κουνουπίδι ή μπρόκολο
2) Ψητό ψάρι ή κοτόπουλο ή Ψητή γαλοπούλα με με 1 βαθύ πιάτο Ψητές γαρίδες ή μπριζόλα με διάφορα ψητά λαχανικά
Σνακ:
Ωμά ή ψημένα καρύδια, κάσιους, αμύγδαλα ανάλατα ή
1 φρούτο εποχής ή 1 αγγούρι ή 2καρότα με ξύδι ή λεμόνι !
*Η Βίκυ Παπαχριστοπούλου είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος και διατηρεί το διαιτολογικό της γραφείο επί της οδού Λετρίνων 19 στον Πύργο Ηλείας.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.