Εκείνη την εποχή η αγροτική γη της περιοχής Αμαλιάδας καλλιεργούνταν με άλογα. Παράλληλα, μεγάλη άνθιση γνώριζαν η κτηνοτροφία, το εμπόριο, η βιοτεχνία, η βιομηχανία και η παραγωγή σταφίδας.
Επίσης, σύμφωνα με την παράδοση ζούσαν και εργάζονταν πολλοί άνθρωποι που είχαν έρθει μετά την απελευθέρωση από τον τούρκικο ζυγό.
Με το ίδιο ρεύμα ήρθε και ο Διονύσιος Καββαδίας από τους Αργυράδες της Κέρκυρας, ο οποίος είχε στην κατοχή του τρεις ιδιόκτητες εκκλησίες από τον παππού του ο οποίος ήταν ιερέας, όπου παντρεύτηκε την Κανέλλα Βαρβαρήγου, με καταγωγή από τη Ζάκυνθο και έτσι αργότερα δημιουργήθηκε η οικογένεια Καββαδία. Η ζωή τους ήταν λιτή, ταπεινή και έντιμη.
Ο πατέρας ήταν γνώστης μουσικής. Ήταν ένας πατέρας που είχε μάθει στα παιδιά του τα μυστικά του τραγουδιού και να μεγαλώνουν με αξίες και σεβασμό. Υπήρξε μέλος–βαρύτονος στη χορωδία του κυρίου Μπλέικ όπου ήταν μαέστρος στη φιλαρμονική του δήμου Αμαλιάδας, δίδασκε ορθοφωνία και τα μεσημέρια και τα βράδια που μαζευόταν η οικογένεια, τα τραγούδια έδιναν και έπαιρναν και αντηχούσαν οι μελωδίες στη γειτονιά, παρ’όλο που τα χρόνια της κατοχής ήταν δύσκολα. Από μια τέτοια γειτονιά, από μια τέτοια οικογένεια με αγάπη και μεράκι προέρχεται και η Τζένη.
Δεν είναι τυχαίο που ο Απόστολος Καββαδίας έκανε πολύ μεγάλη καριέρα στον χώρο του λαϊκού τραγουδιού σε όλη την Ευρώπη. Μετά το 1953 η οικογένεια Καββαδία μαζί με τα πέντε παιδιά αποφασίζει να πάει στην Αθήνα για μια καλύτερη ζωή.
Η Τζένη ονειρεύεται! Η Τζένη θέλει να τραγουδήσει! Έτσι γράφεται και παρακολουθεί μαθήματα μουσικής και ορθοφωνίας στο δημοτικό ωδείο Αθηνών. Το όνειρο αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα αλλά προσκρούει στις αρχές της οικογενείας λόγω την άρνησης του πατέρα της, και έπειτα προσκρούει και στον ίδιο της τον εαυτό, διότι δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με τον τρόπο ζωής που επέβαλλε η νύχτα εκείνη την εποχή.
Παρ’ όλα αυτά το πρώτο βήμα δεν αργεί να γίνει και ξεκινάει σε ηλικία 18 ετών συνοδεία του αδελφού της Τζίμη στη Ιερά οδό σε ένα από τα κορυφαία κέντρα στον «Κήπο του Αλλάχ» όπου τραγουδούσαν η Παλόμα, ο Μπιθικώτσης και ο Μπακάλης, εκεί τραγούδησε το «Σ’ αυτό το φτωχοκάλυβο», σουξέ της Καίτης Γκρέυ. Επίσης τραγούδησε στη Σαλαμίνα ντουέτο με την κόρη του Γρυπάρη (μουσικοσυνθέτη).Τότε την προσκάλεσαν στην COLUMBIA όπου την άκουσε ο Θεόδωρος Δερβενιώτης και της έγραψε και το πρώτο της τραγούδι με τίτλο, «Είσαι φώτια και λαύρα».
Ο δίσκος 45 στροφών κυκλοφόρησε και η Τζένη υπέγραψε συμβόλαιο το όποιο όμως αργότερα και ακύρωσε. Στα 22 της έτη είχε πρόταση να πάει Αγγλία για όπερα αλλά επειδή έφυγε από τη ζωή η μητέρα της δεν προχώρησε αυτό το όνειρο. Έπειτα έρχεται μια καινούργια πρόσκληση από την PHILIPS. Εκεί ηχογράφησε το τραγούδι, «Φεύγω», του Σταύρου Κάξου και το τραγούδι, «Άλλα μάτια σαν κοιτάζει», ντουέτο με τον Γιώργο Αιγύπτιο. Αργότερα, ηχογράφησε ντουέτο με τον Βασίλη Θεσσαλό από την ΟΝΤΕΟΝ.
Είχε προσκληθεί από την ελληνική ραδιοφωνία στο στούντιο Ζαππείου όπου τραγούδησε με συνοδεία μιας κιθάρας. Παντρεύτηκε με τον Ευστράτιο Σπυρόπουλο, εργολάβο του ΟΤΕ και πλοιοκτήτη στο Ρίο της Πάτρας, όπου και πέρασαν μια υπέροχη ζωή ο ένας πάντα δίπλα στον άλλο με αγάπη. Σήμερα τα τρία αγόρια έχουν φύγει από τη ζωή και έχουν μείνει οι δύο αδελφές, η Κωνσταντίνα και η Τζένη. Η Κωνσταντίνα είναι υψίφωνη και έχει και αυτή το θείο χάρισμα αλλά δεν ήθελε ποτέ να προχωρήσει στο τραγούδι. Όταν βρίσκονται με την Τζένη τραγουδάνε και θυμούνται τα παλιά, έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν τη ζωή με αισιοδοξία και να χαρίζουν αγάπη και σεβασμό προς τον συνάνθρωπο.
Τώρα η Τζένη θυμάται αυτό που της είχε πει σε μια επαγγελματική συνάντησή τους ο Στέλιος Καζαντζίδης, «η ψυχή μας έχει βάθος», και η ίδια συμπληρώνει: ανεξάρτητο και ατελείωτο. Τώρα που έχει τους δίσκους της, έχει τη ψυχή της.
Είναι ενεργό μέλος της «Ανθρώπινης αλληλεγγύης» στην Αμαλιάδα όπου κάνει ένα μεγάλο αγώνα για τους συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη. «Η αισιοδοξία, το τραγούδι και η αγάπη κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη»
Θάνος Καλογερόπουλος
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.