Ο θάνατος του 49χρονου Θοδωρή στην Πάτρα που πήγε στο νοσοκομείο αλλά τον έδιωξαν γιατί …δεν εφημέρευε έφερε στην επιφάνεια και άλλες παρόμοιες υποθέσεις .Με πολίτες να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για ιατρικές αμέλειες και παραλείψεις Όλες οι μηνύσεις που έχουν κατατεθεί τους τελευταίους μήνες κάνουν λόγο για αμέλειες από γιατρούς και νοσηλευτές που στοίχισαν ανθρώπινες ζωές. Μία τέτοια υπόθεση είναι αυτή του 16χρονου Λευτέρη Αγρέλλη στη Ρόδο .
Πριν από λίγες ημέρες οι γονείς του κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου -γιατρών και νοσηλευτών – στο νοσοκομείο της Ρόδου γιατί όπως καταγγέλλουν δεν έκαναν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις ε όταν το παιδί τους στις 18 Μαΐου πήγε στα επείγοντα του νοσοκομείου με πολύ υψηλό πυρετό :39.4 .Η εφημερίδα Πατρίς σας αποκαλύπτει τι ισχυρίζεται η μητέρα του άτυχου Λευτέρη που έσβησε στις 25 Μαΐου .Η περιγραφή της ξεκινά με το πως ανέβαινε ο πυρετός του παιδιού και πως κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά από την συμβουλή που τους έδωσε ο παιδίατρός τους.
«Μόλις φτάσαμε στο νοσοκομείο περίπου μία ώρα μετά γιατί μένουμε πολύ μακριά, του έκαναν σελφ τεστ για τον κόβιντ για να αποκλείσουν ότι δεν έχει κολλήσει κόβιντ. Ενώ φώναζα στα επείγοντα ότι πρέπει αμέσως να δούνε το παιδί μας, μας άφησαν να περιμένουμε γύρω στα πενήντα (50) λεπτά της ώρας, ενώ βρισκόμασταν μέσα στον χώρο στα επείγοντα περιστατικά και το παιδί ψήνονταν στον πυρετό. Έρχεται μια κυρία δεν ξέρω αν ήταν νοσοκόμα ή γιατρός, με ρώτησε τι συμπτώματα έχει το παιδί, της είπα ότι έχει βεβαρυμμένο ιστορικό και πως έκανε 4 εγχειρίσεις στην καρδιά του, πως κάναμε το σελφ τέστ που μας είπαν και πως το παιδί είναι εμβολιασμένο για τον κόβιντ. Μας ξαναστέλνουν στο τμήμα κόβιντ για να κάνει και άλλο τέστ. Ο Γιώργος φώναζε ότι το παιδί δεν έχει κόβιντ, δεν έχει τέτοια συμπτώματα. Το παιδί πάσχει από την καρδιά του, έχουμε τα όλες τις ιατρικές βεβαιώσεις μαζί μας αλλά πρέπει να το δει άμεσα παιδίατρος ή καρδιολόγος.
Στο τμήμα του κόβιντ εκεί μια γυναίκα νοσοκόμα ή γιατρός δεν ξέρω τι ήταν, μου λέει κυρία μου το παιδί πρέπει να γυρίσει αμέσως στα επείγοντα, να ζητήσεις επίμονα παιδίατρο να δει το παιδί σου. Αυτό κράτησε γύρω στα 5-10 λεπτά. Πήγαμε ξανά στα επείγοντα ενώ το παιδί συνέχιζε να είναι χάλια με το ζόρι περπατούσε, τον σηκώναμε εγώ και ο πατέρας του για να περπατήσει. Έρχεται εν τέλει μια νοσοκόμα που την λένε ….. μας βάζει σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο στα επείγοντα για παιδιά όπως μας είπε. Η ώρα είχε πάει δέκα παρά είκοσι (9:40) το βράδυ. Ακόμη παιδίατρος δεν ήρθε. Τότε ήρθε η ……. Μόλις διάβασε το επίθετο Αγρέλλης μας συστήθηκε γιατί ξέραμε τον πατέρα της από το ποδόσφαιρο. Η ….. πήρε πίεση και οξυγόνο στο παιδί, έκανε ψηλάφηση, κουνούσε τα μέλη του σώματός του, χέρια και πόδια, του είδε τα λαιμά του και μας είπε πως πρέπει άμεσα να γίνει ακτινογραφία θώρακος. Στην ……δείξαμε τα ιατρικά πιστοποιητικά που είχαμε από τα νοσοκομεία της Αθήνας για τις εγχειρίσεις που έκανε ο γιός μας. Ο Λευτέρης ήταν τελείως ανήμπορος να περπατήσει. Κρατούσε τον πατέρα του μέχρι να κάνει την ακτινογραφία γιατί δεν μπορούσε να περπατήσει. Μετά γυρίσαμε στα επείγοντα. Πήγε η …… να δει τις ακτίνες και μας είπε πως η ακτίνα δεν δείχνει κάτι ανησυχητικό, είναι καλή.
«Μας έστειλε στο σπίτι …»
Στη συνέχεια όπως περιγράφει η μητέρα το παιδί ήρθε η επιμελήτρια.Η μητέρα εξήγησε ότι ανησυχούσε για το παιδί της λόγω του ιστορικού και του πυρετού που δεν έπεφτε :
«Τότε ζήτησε να δει και την ακτινογραφία θώρακος που έκαναν πριν λίγο εκεί στο νοσοκομείο. Μας είπε ότι το παιδί είναι εντάξει, έχει απλά μια ίωση και πως είναι κατά τα άλλο οκ . Να πάμε στο σπίτι μας. Την ρώτησα αν πρέπει να δώσω κανένα φάρμακο και μου είπε να του δώσω μόνο αντιπυρετικό. Παρ όλο που είδε ότι τα λαιμά του ήταν λίγο πρησμένα και κόκκινα. Την ρώτησα αν πρέπει να μας γράψει και κάποια αντιβίωση και είπε πως δεν χρειάζεται τίποτε άλλο εκτός από το αντιπυρετικό. Η ίωση που διέγνωσε εκείνη ως γιατρός δικαιολογεί πλήρως τον πυρετό του γιού μας, οποίος λέει πως θα του περάσει σε 3-5 μέρες αφού μείνει στο σπίτι. Εγώ την ξαναρωτούσα, γιατρέ τί κάνουμε τις ζαλάδες και την υπνηλία. Εμένα ως μάνα δεν μου καλοφαίνονται αυτά. Το παιδί μας έχει βεβαρημένο ιστορικό. Μήπως να τον κρατήσετε σήμερα μέσα να δείτε εσείς πως θα πάει?? Και τότε μου λέει δεν χρειάζεται να κάνουμε εισαγωγή. Να περιμένουμε μέχρι το Σαββατοκύριακο να δούμε πως θα πάει και μετά να τον ξαναφέρουμε»
Οι γονείς όπως καταγγέλλουν γύρισαν στο σπίτι μαζί με το παιδί. Δύο ημέρες αργότερα ο Λευτέρης μελάνιασε .Αμέσως όπως περιγράφει η μητέρα τον μεταφέρουν εκ νέου στο νοσοκομείο :
«Τον πήγαμε αμέσως ξανά στα επείγοντα στο νοσοκομείο στην Ρόδο. Είπα ξανά όλο το ιστορικό και πως ξανάρθαμε και στις 18 -05-2022 και μας έδιωξαν πίσω στο σπίτι χωρίς όμως να υποχωρήσουν τα συμπτώματα. Τότε ήρθε η …..αμέσως έδωσε εντολή για να κάνει το παιδί νέες ακτίνες θώρακος και να κάνουμε μια εξέταση αίματος. Να περιμένουμε 1-2 ώρες και μας είπε να περιμένουμε έξω στον προθάλαμο με το παιδί μας. Ενώ το παιδί ήταν χάλια εντελώς, μελάνιαζε και δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Τότε ήρθαν δύο άτομα και μας λένε, πως πρέπει να κάνουμε αμέσως εισαγωγή στην παιδιατρική αφού βγήκαν τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων. Κατά τις 20:30 μας βάζουν στην παιδιατρική. Του έβαλαν αμέσως ορούς και στα δύο χέρια του. Το δωμάτιο ήταν τετράκλινο αλλά είμασταν μόνοι μας. Ήρθε ο αναισθησιολόγος του έβαλε πεταλούδες και ξαφνικά μου λένε πως πρέπει να αλλάξουμε δωμάτιο σε μονόκλινο. Εγώ παραξενεύτηκα αλλά φυσικά δέχθηκα γιατί θα ήταν καλύτερα για το παιδί μας. Ήταν η γιατρός, και όλες οι νοσοκόμες και πήραν αμέσως την διευθύντρια στο τηλέφωνο η οποία ήταν σε μια γιορτή όπως κατάλαβα αλλά μετά ήρθε και έμεινε όλο το βράδυ με το παιδί.. Μιλούσαν συνέχεια με διάφορους γιατρούς. Μου ζήτησαν το τηλέφωνο της καρδιολόγου που ξέρει το ιστορικό του παιδιού μας. Το παιδί άρχιζε να μελανιάζει όλο και περισσότερο Πονούσε και άρχισε να μην έχει επικοινωνία μαζί μου ούτε με τους γιατρούς. Μέχρι τις 5:30 το πρωί υπέφερε. Δεν μπορούσε να κοιμηθεί. «
Όπως ανέφερε η ανακοίνωση του νοσοκομείου το παιδί εισήχθη στην παιδιατρική κλινική με υψηλό πυρετό και διάγνωση σηψαιμία πνεύμονα και ενδοκαρδίτιδα.
Οι γιατροί ενημερώνουν τη μητέρα ότι το περιστατικό είναι βαρύ .Μπροστά της βλέπει όπως ισχυρίζεται τη γιατρό που είδε τον γιο της στις 18 Μαΐου :
«Άρχισε να κλαίει μπροστά μου, και να μου λέει, συγνώμη δεν έκρινα σωστά άνθρωποι είμαστε, έκανα ένα λάθος .. Εγώ δεν είχα καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης γιατί αποφεύγανε να μου πούνε.»
Την επόμενη ημέρα μεταφέρεται με super puma στην Ελευσίνα και από εκεί στο Παίδων Αγία Σοφία όπου και μπαίνει στην εντατική .Δόθηκε μάχη από τους γιατρούς για να κρατήσουν τον Λευτέρη στη ζωή αλλά τελικά δεν το καταφέρνουν .Το παιδί σβήνει στις 25 Μαΐου .Ήταν μόλις 16 ετών .
Ο πατέρας του Γιώργος Αγρέλλης μιλώντας στην εφημερίδα Πατρίς δήλωσε :
«Δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω ,δεν μπορώ να το διαχειριστώ ότι έχασα με αυτό τον τρόπο το παιδί μου ότι δεν θα ξαναδώ το παιδί μου .Δεν είναι ανθρώπινο λάθος είναι έγκλημα .Δεν θα αφήσω έτσι το πράγμα .Θα το τραβήξω μέχρι τέλους Αν βρεθεί ένοχος ή ένοχοι να τιμωρηθούν .Δεν συγχωρώ με τίποτα Εγώ δεν έχασα το παιδί μου ,το φάγανε. Πάμε δικαστικά από εδώ και πέρα με τη μήνυση που κάναμε και από εκεί και πέρα θα λάμψει η αλήθεια. Στην πρώτη εισαγωγή δεν έκαναν εξετάσεις αίματος .»
Η δικηγόρος της οικογένειας Μαρία Κρικοπούλου τόνισε :
«Δεν έκαναν αμέσως εξετάσεις με αποτέλεσμα το παιδί να χειροτερεύσει να διασωληνωθεί .Μετά την ανακοίνωση του νοσοκομείου διαπιστώσαμε ότι αναγνωρίζουν μόνο την εισαγωγή του στις 21 Μαΐου .Παρέλειψαν να αναφέρουν ότι είχε πάει στα επείγοντα στις 18 Μαΐου .Αυτό πραγματικά θύμωσε πάρα πολύ την οικογένεια και εμένα προσωπικά διότι προσπάθησαν να αποσιωπήσουν το πρώτο σημαντικό γεγονός το οποίο και ήταν καταλυτικό .»
Για την υπόθεση το Υπουργείο Υγείας διέταξε ΕΔΕ η οποία και ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες.Μετά τη μήνυση των γονιών το λόγο έχει πια η Δικαιοσύνη .
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.