BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Ώλενα: Επ’ αυτοφώρω σύλληψη για πρόκληση πυρκαγιάς




Σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και επιβολή προστίμου πραγματοποιήθηκε χθες μετά την μικρή πυρκαγιά που σημειώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Ώλενας του δήμου Πύργου, δίχως ευτυχώς να επεκταθεί περαιτέρω και να καταστρέψει μεγάλη έκταση.
Ειδικότερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε νωρίς χθες το πρωί σήμα για πυρκαγιά και άμεσα υπήρξε κινητοποίηση μιας και το μέτωπο βρισκόταν σε αγροτοδασική έκταση.


Όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν, στην περιοχή η πρόσβαση δεν είναι εύκολη παντού και αυτό εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους. Για αυτό και η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση, παρότι όπως αποδείχθηκε η εστία ήταν μικρή και οφειλόταν σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών.


Η ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστή τη σύλληψη ενός ανθρώπου και την επιβολή προστίμου, προχώρησε άμεσα μετά το συμβάν το Πυροσβεστικό Σώμα. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Συνελήφθη σήμερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Συκιά της Δ.Ε. Ωλένης, του δήμου Πύργου Ηλείας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη. Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή».










Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.