BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Ηλεία: Στα "λευκά" τα ορεινά - Ασθενείς χιονοπτώσεις σε Λαμπεία, Φολόη, Ανδρίτσαινα



Τσουχτερό κρύο, ήλιος με δόντια, ασθενείς χιονοπτώσεις συνθέτουν το σκηνικό του καιρού το πρωί της Πέμπτης στην ορεινή Ηλεία.

Τα χιόνια έφτασαν έως το οροπεδιο της Φολόης, με ασθενείς χινοπτώσεις έως το Λάλα, ενώ πιο έντονη είναι η εικόνα στη Λαμπεία και τη Φολόη. Ωστόσο με το φως του ήλιου πολύ γρήγορα το χιόνι λιώνει.

Στην Ανδρίτσαινα το ίδιο σκηνικό επικρατεί με την γραφική κωμόπολη, όπως και η Λαμπεία, να έχει ντυθεί στα λευκά.

Ασθενείς χιονοπτώσεις είχαμε και στην ευρύτερη περιοχή της Φιγαλείας με την κυκλοφορία στον Επικούρειο Απόλλωνα να γίνεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.




Φιγαλεία: Στα λευκά όλοι σχεδόν οι οικισμοί

Από το βράδυ της Τετάρτης άρχισε να χιονίζει σε όλη τη Δ.Ε Φιγαλείας και το ξημέρωμα βρήκε τους οικισμούς στα λευκά. Χιονόστρωση είχαμε σε Πετράλωνα, Κρυονέρι, Περιβόλια, Στόμιο, Φιγαλεία ενώ οριακά ο χιονιάς ακούμπησε τον οικισμό Τριάντα αλλά και τη πόλη της Νέας Φιγαλείας.

Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο ενώ προβλήματα τα οποία και αντιμετωπίζονται έως αυτή την ώρα καταγράφηκαν στον οδικό άξονα Δραγώγι – Ναός Επικούριου Απόλλωνα – Ανδρίτσαινα όπου το χιόνι είναι αρκετό.

Από το πρωί υπάρχει επικοινωνία με τη Πολιτική Προστασία της Π.Ε Ηλείας και τον αντιδήμαρχο Δ.Ε Ανδρίτσαινας Μίλτο Γεωργακόπουλο ενώ και εκχιονιστικό μηχάνημα βρίσκεται στη περιοχή. Επίσης στα λευκά έχουν ντυθεί και οι γειτονικοί οικισμοί Λυνίσταινα και Δραγώγι, ενώ χιόνια είδαν και τα Νόμια Όρη απέναντι από τη Νέα Φιγαλεία, (Πλατάνια, Αυλώνα).

Η θερμοκρασία στη περιοχή του Επικούριου Απόλλωνα δε αναμένεται να περάσει τους 0οC, ενώ οριακά κυμαίνεται στις υπόλοιπες περιοχές με το κρύο να είναι τσουχτερό.






















Πηγή




« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.