BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Στα θρανία… οι ελαιοπαραγωγοί… της Ηλείας!




Ο αγροτικός συνεταιρισμός ΚΟΡΥΦΗΣ που ανήκει στο δήμο Πύργου Ηλείας ιδρύθηκε το 1960 και το 2015 αναγνωρίσθηκε εκ νέου σαν Οργάνωση Παραγωγών ελαιολάδου. Αποτελείται από 90 Ηλείους ελαιοπαραγωγούς που καλλιεργούν 3.340 στρέμματα με 75.000 δένδρα κυρίως κορωνέϊκης ποικιλίας.
Ο συνεταιρισμός ακολουθεί αυστηρές προδιαγραφές στην καλλιέργεια και στην ελαιοτρίβιση του παραγόμενου ελαιολάδου στοχεύοντας στην συνεχή  ποιοτική και εμπορική αναβάθμιση του.


Η οργάνωση υλοποιεί οριζόντιες δράσεις ενταγμένες σε ένα πρόγραμμα που αναπτύσσεται κατά μήκος της παραγωγικής αλυσίδας όπως επιτάσσει η σύγχρονη τάση “από το χωράφι στο πιάτο του καταναλωτή”.


Στο πρόγραμμα είναι ενταγμένες δράσεις για τους ελαιοπαραγωγούς όπως η συμμετοχή στο σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης, με εκπαιδεύσεις, με τήρηση τετραδίων της οργάνωσης, με  διενέργεια αναλύσεων εδάφους και  υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων, με στόχο τη πιστοποίηση σύμφωνα με το Εθνικό πρότυπο AGRO 2, παραλαβή εξοπλισμού κονταροπρίονων, αριθμού αντίστοιχου των ελαιοπαραγωγών της οργάνωσης, με στόχο την αναβάθμιση των καλλιεργητικών εργασιών. Επιπλέον οι παραγωγοί συμμετέχουν σε δράση ανάπτυξης συστήματος ιχνηλασιμότητας στις εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου της Ο.Π., στο οποίο εφαρμόζεται και πιστοποιείται σύστημα ασφάλειας τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ISO.














Πηγή


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.