BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Ηλειακός Κάμπος: Πατάτες, εσπεριδοειδή και καρπούζια κάηκαν… από τον πάγο



Ολοσχερή καταστροφή υπέστησαν τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας του ισχυρού παγετού, η πρώιμη πατάτα, τα καρπούζια και τα εσπεριδοειδή, με τους αγρότες για ακόμα μια φορά να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή κατάσταση, την οποία προσπαθούν να διορθώσουν.
Ολόκληρα στρέμματα πατάτας, λιγότερα καρπουζιού και εσπεριδοειδών «χτυπήθηκαν» από τον πάγο με αποτέλεσμα τα φυτά να μην γλιτώσουν και οι αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση.


Των Πηγής Γιακουμέλου & Παναγιώτη Παυλόπουλου 
Όπως δήλωσαν στην εφ. «Πατρίς», η κατάσταση αυτή, τους έχει οδηγήσει στην απελπισία, καθώς από τη μία το αυξημένο κόστος παραγωγής και από την άλλη, οι συνεχείς καταστροφές στο προϊόν τους, τους έχουν φέρει σε απόγνωση.


Στον Κάμπο της Ηλείας, πάνω από 1.500 στρέμματα πρώιμης πατάτας έχουν υποστεί ζημιά με τους αγρότες να ζητούν να γίνουν άμεσες καταγραφές από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ και να ξεκινήσει νωρίτερα η αρδευτική περίοδος ώστε να προλάβουν να σώσουν ότι μπορούν.

Ο παγετός που έπληξε την περιοχή του Κάμπου πριν λίγες ημέρες ήταν αρκετός για να «νεκρώσει» κάθε φυτό πρώιμης πατάτας κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα το κόστος παραγωγής να αυξηθεί αλλά και να μειωθεί αρκετά η παραγωγή του προϊόντος, αφού σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει κίνδυνος το φυτό, όπως εξήγησαν στην εφ. «Πατρίς» οι αγρότες, να μην επανέλθει.



Επίσης, ακόμα ένα σοβαρό ζήτημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πατατοπαραγωγοί, είναι εκείνο της μείωσης της τιμής καθώς η συγκομιδή θα καθυστερήσει και έτσι το πρώιμο προϊόν τους θα πωληθεί στην τιμή της όψιμης πατάτας.











Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.