BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Θα πούμε το ψωμί… ψωμάκι: Έντονη ανησυχία (και στον Πύργο) για τις νέες αυξήσεις

Η σημαντική αυτή αύξηση στην πρώτη ύλη έρχεται και λόγω των συγκρούσεων στην Ουκρανία που επηρεάζουν την παραγωγή του σιταριού, αλλά κυρίως λόγω της μεγάλης αύξησης του ηλεκτρικού ρεύματος, του πετρελαίου και όλων των μορφών ενέργειας.



«Μπορεί ο κόσμος να αγοράζει ακόμη και μια φέτα ψωμί»

Θα πούμε το ψωμί… ψωμάκι… Και αυτό αφού μετά από τέσσερις αυξήσεις στην πρώτη ύλη, τις οποίες απορρόφησαν τα αρτοποιεία και οι επιχειρήσεις που επεξεργάζονται το αλεύρι, έρχεται άμεσα και μια πέμπτη αύξηση, που θα είναι αδύνατο όμως αυτή να απορροφηθεί και έτσι θα περάσει στο τελικό προϊόν, δηλαδή το ψωμί (και όλα τα συναφή προϊόντα).


Η σημαντική αυτή αύξηση στην πρώτη ύλη έρχεται και λόγω των συγκρούσεων στην Ουκρανία που επηρεάζουν την παραγωγή του σιταριού, αλλά κυρίως λόγω της μεγάλης αύξησης του ηλεκτρικού ρεύματος, του πετρελαίου και όλων των μορφών ενέργειας. Όπως μας τονίζουν οι αρτοποιοί, το κόστος είναι δυσβάσταχτο για την παραγωγή πλέον του ψωμιού και όλων των ειδών που φτιάχνονται από αλεύρι και δυστυχώς, για να μην κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, θα αναγκασθούν να αυξήσουν τις τιμές όλων των προϊόντων, οπότε και θα επιβαρυνθεί για άλλη μία φορά το πορτοφόλι των καταναλωτών.


Και ενώ ήδη υπάρχει μία μείωση στην πώληση του ψωμιού, αυτή αναμένεται να γίνει ακόμη μεγαλύτερη με τις αυξήσεις που έρχονται και δεν μπορούν να αποφευχθούν.

Μάλιστα ίσως ο καταναλωτής αντί να αγοράζει μισό ή ένα κιλό ψωμί, όπως κάνει τώρα, να ζητάει από τον αρτοποιό μια ή δύο φέτες ψωμιού!












Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.