Ο κλασσικός και αγαπημένος χαλβάς σιμιγδαλιού συνδυάζεται τέλεια με τα αρώματα του πορτοκαλιού και της κανέλας και εντυπωσιάζει με την κομψή του παρουσίαση πάνω σε φέτες φρούτου. Μπορεί επίσης να σερβιριστεί μέσα σε θήκες από πορτοκάλια που έχουμε κόψει στη μέση και έχουμε αφαιρέσει τη σάρκα τους.
Υλικά για τη συνταγή
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χονδρό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκαλιού (σουρωμένο)
1 ποτήρι νερό
Ξύσμα (χοντροτριμμένο) από 1 πορτοκάλι + λίγο επιπλέον για διακόσμηση
Λίγη κανέλλα για το πασπάλισμα
Μερικές φέτες πορτοκαλιού για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Αρχικά, ετοιμάστε το σιρόπι βράζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι για 7 λεπτά (από την ώρα που θα κοχλάσει). Μόλις ετοιμαστεί, αφήστε το στην άκρη αλλά διατηρήστε το ζεστό. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο και ρίξτε μονομιάς το σιμιγδάλι. Ψήστε το σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να σκουρύνει ελαφρά και να μυρίσει. Στη συνέχεια ρίξτε προσεκτικά το σιρόπι στην κατσαρόλα και αρχίστε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει ο χαλβάς από τα τοιχώματα. Αποσύρετε από τη φωτιά, κλείστε το καπάκι και αφήστε το χαλβά να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά. Γεμίστε μερικά φορμάκια και βάλτε τα στο ψυγείο. Όταν έρθει η ώρα για το σερβίρισμα, ξεφορμάρετε και αναποδογυρίστε το κάθε ένα πυργάκι χαλβά πάνω σε μια φέτα πορτοκαλιού, πασπαλίστε με κανέλα και απολαύστε!!!
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.