BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Άγιος Ηλίας: Ο 16χρονος και η 30χρονη που ερωτεύτηκαν και… κλέφτηκαν!



Παλιότερα, όπως είναι γνωστό, οι περισσότεροι γάμοι στην Ελλάδα, γίνονταν με συνοικέσιο. Οι περιπτώσεις, στις οποίες το νεόνυμφο ζευγάρι κατέληγε στην εκκλησία από έρωτα σπάνιζαν.
Βλέπετε, τον πρώτο λόγο τον είχαν γονείς και το παιδί τους όφειλε να τους υπακούσει. Τι γινόταν σε περίπτωση που δεν ήθελε να το κάνει; Έπαιρνε τον άνθρωπο που είχε επιλέξει να έχει στο πλάι του, και κλέβονταν!


Και μπορεί σήμερα αυτό να ακούγεται απλό, τότε όμως δεν ήταν καθόλου. Παίρνω την καλή μου ή τον καλό μου και φεύγω… σήμαινε κόβω κάθε δεσμό με την οικογένεια μου. Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που έφυγαν από τα πατρικά τους σπίτια και δεν αντάμωσαν ποτέ ξανά τους γονείς ή τα αδέρφια τους. Επίσης, στα χωριά ειδικά, γινόταν μεγάλο σούσουρο, κι αυτοί που έμεναν πίσω κουβαλούσαν την «ντροπή».


Με την βοήθεια του αρχείου της εφ. «Πατρίς» εντόπισα ουκ ολίγες περιπτώσεις ερωτικών απαγωγών… Ξεχώρισα όμως μια, και σας την παρουσιάζω.

Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης… για την ιστορία του 16χρονου Γ.Μ, ο οποίος ερωτεύτηκε και απήγαγε εκούσια, την 30χρονη συγχωριανή του Λ.Κ.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι δύο τους διατηρούσαν σχέσεις πολύ καιρό, όταν όμως ο πατέρας του 16χρονου το έμαθε, τον ξυλοκόπησε άγρια και του απαγόρευσε να έχει οποιαδήποτε επαφή με την 30χρονη. Ποιος μπορεί να βάλει όμως «φρένο» στον έρωτα; Ο νεαρός αντί να συμμορφωθεί με τις πατρικές υποδείξεις, κατάστρωσε ένα σχέδιο διαφυγής για εκείνον και την αγαπημένη του.

Λίγες ημέρες μετά, την πήρε… και έφυγαν!

Στο χωριό δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση. Η οικογένεια του, όταν αρχικά έχασε τα ίχνη του, νόμιζε πως ο νεαρός από την απογοήτευση του, έκανε κακό στον εαυτό του. Γρήγορα όμως έγινε γνωστή η είδηση, ότι οι δύο ερωτευμένοι τελικά… κλέφτηκαν και τα ίχνη τους χάθηκαν!

Το δημοσίευμα: 



















Πηγή


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.