BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Ηλεκτρικό ρεύμα: Προσφυγές ετοιμάζουν οι δήμοι για τα χρέη



Η νομική οδό έχει πολλούς δήμους, σε μια προσπάθεια να πιέσουν τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος να τους αποδώσουν δημοτικά τέλη, που έχουν εισπράξει μέσω των λογαριασμών. Υπολογίζεται ότι οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος οφείλουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της χώρας από είσπραξη δημοτικών τελών. Οπως τονίζει ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), η καθυστέρηση στην καταβολή των δημοτικών τελών, ανάλογα με τον πάροχο, κυμαίνεται από πέντε μήνες έως και ένα χρόνο. Δεδομένου ότι από τα δημοτικά τέλη πληρώνονται η αποκομιδή των απορριμμάτων και ο οδοφωτισμός, οι υπηρεσίες οι οποίες είναι ανταποδοτικές,

Η καθυστέρηση στην καταβολή των δημοτικών τελών, ανάλογα με τον πάροχο, κυμαίνεται από πέντε μήνες έως και ένα χρόνο, τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Από την πλευρά της ΚΕΔΕ ζητάει να θεσμοθετηθεί ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο όσον αφορά τη «μεταφορά» των δημοτικών τελών που εισπράττουν τις εταιρείες παροχής, ώστε να υποχρεούνται να αποδίδουν όσα έχουν εισπράξει σε συγκεκριμένο χρόνο. Η ηγεσία της ΚΕΔΕ συναντήθηκε στην αρχή της εβδομάδας με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, και τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, και προχθές Τρίτη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα, να θέσει ακόμη μία φορά το ζήτημα της ανάγκης στήριξης. των δήμων λόγω της εκτόξευσης του κόστους ενέργειας. Στην ίδια συνάντηση τέθηκε επίσης το ζήτημα της μη καταβολής των δημοτικών τελών. Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση για το θέμα.

«Δεν υπάρχει κάποιο σύστημα ώστε να γνωρίζουμε ποιος πληρώνει τι», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου στην «Κ». Πριν από την έκρηξη της ενεργειακής κρίσης και την υπερβολική αύξηση των τιμών της ενέργειας, η οποία προκάλεσε δυσλειτουργίες και απλούς λογαριασμούς, «οι εταιρείες κάθε περίπου δύο μήνες έκαναν εκκαθάριση και μας απέδωσαν τα ποσά, μαζί με έναν κατάλογο των καταναλωτών που είχαν πληρώσει τους λογαριασμούς τους. . Ομως εδώ και πολλούς μήνες δεν μας έχουν καταβάλει τα οφειλόμενα, τα οποία έχουν εισπράξει από τους παρακάτω». Παράλληλα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΚΕΔΕ, το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος για τους δήμους τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο έχει διπλασιαστεί.














Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.