BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Γεμιστά στήθη κοτόπουλου Καισαρείας



Πεντανόστιμα φιλέτα κοτόπουλου, γεμιστά με κασέρι και φέτες παστουρμά και ψημένα στο φούρνο μέσα στους ζωμούς τους. Συνοδέψτε το ξακουστό αυτό πιάτο με ψητά λαχανικά, σπυρωτό ρύζι ή τηγανιτές πατάτες και μεταμορφώστε ένα απλό και καθημερινό υλικό σε ένα εθιστικό έδεσμα.

Υλικά για τη συνταγή
 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 ⅓ φλιτζανιού κασέρι, τριμμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη

12 λεπτές φέτες παστουρμά, ψιλοκομμένο, χωρίς το τσιμένι

Αλατοπίπερο κατά βούληση

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

½ φλιτζάνι ζωμό κότας

Χυμό από 1 λεμόνι

2 ντομάτες, τριμμένες




















Εκτέλεση

Αρχικά, προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και προετοιμάστε τα φιλέτα κοτόπουλου, καθαρίζοντας τα από το περιττό λίπος. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε τη μισή ποσότητα από το βούτυρο και σοτάρετε τα στήθη καλά, μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα. Μεταφέρετέ τα σε μια πιατέλα και αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το μαϊντανό, τον παστουρμά και το κασέρι, μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Με ένα μαχαίρι κάντε μια τομή στο κάθε φιλέτο, δημιουργώντας μια «τσέπη», χωρίς να τα χωρίσετε στη μέση. Γεμίστε με το μείγμα τυριού, πατώντας για να κλείσει καλά, στερεώστε με μια οδοντογλυφίδα και αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο. Μεταφέρετε τα φιλέτα σε λαδωμένο ταψί, περιχύστε με τα ζουμιά του τηγανιού, λίγο από το ζωμό, το λευκό κρασί, το λεμόνι και τις ντομάτες. Ψήστε για 25-30 λεπτά περίπου και όταν είναι έτοιμα, αφαιρέστε τα από το φούρνο. Σε ένα καθαρό τηγάνι βάλτε το ζουμί από το ταψί με το υπόλοιπο βούτυρο και δέστε το, τσιγαρίζοντάς το μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και απολαύστε!!!!















Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.