BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Υπό εξαφάνιση τα σπίτια προς ενοικίαση στην Ηλεία




Σε γρίφο και μάλιστα πολύ δύσκολο έχει μετατραπεί η εξεύρεση σπιτιού προς ενοικίαση, τόσο στον Πύργο όσο και στην περιοχή του Κάμπου, αφού ναι μεν υπάρχει ενδιαφέρον και ζήτηση από τον κόσμο, ωστόσο σύμφωνα με τους μεσίτες υπάρχουν ελάχιστα διαμερίσματα ή σε μερικές περιπτώσεις δεν υπάρχουν καθόλου, προς ενοικίαση.
Φυσικά, η έλλειψη των διαθέσιμων διαμερισμάτων έχει συμβάλλει και στην αύξηση των τιμών, μαζί με το γενικότερο κύμα των ανατιμήσεων αλλά και την ενεργειακή κρίση. Αναφορικά με την ενεργειακή κρίση και τις ανατιμήσεις, οι μεσίτες επισήμαναν ότι δεν υπάρχει ακόμα ολοκληρωτική εικόνα για το πόσο ακριβώς έχουν αυξηθεί εξαιτίας αυτών οι τιμές των ενοικίων.

«Πάγωσε» η οικοδομική δραστηριότητα και αυξήθηκαν τα ενοίκια
«Αυτή την στιγμή στον Πύργο υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο θέμα των ενοικιάσεων. Η ζήτηση είναι μεγάλη αλλά η προσφορά είναι μικρή» δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφ. «Πατρίς» ο ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου στον Πύργο Βασίλης Τσατάς.

Εξηγώντας τις αίτιες που έχουν οδηγήσει σε αυτό το πρόβλημα ο κ.Τσατάς τόνισε ότι δε χτίζονται καινούργιες οικοδομές ή πολυκατοικίες ως αποτέλεσμα της διαρκούς οικονομικής κρίσης και για το λόγο αυτό όλοι στρέφονται στα υπάρχοντα σπίτια, τα οποία είναι περιορισμένα. Σύμφωνα με τον κ.Τσατά, η έλλειψη διαμερισμάτων οδήγησε και στην αύξηση των ενοικίων.


«Η μεγάλη ζήτηση και η μικρή προσφορά όπως είναι φυσιολογικό ανέβασε και τις τιμές στα ενοίκια. Όμως και διαμερίσματα να είχαμε αυτή τη στιγμή θα τα νοικιάζαμε. Ψάχνουν με τρία ή με δύο  δωμάτια, γκαρσονιέρες, τα πάντα, όμως έχουμε ξεμείνει.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο που θα έχουμε κλείσουν τα σχολεία και θα έχουν φύγει οι καθηγητές, τότε μόνο μπορεί να υπάρξει κάποια προσφορά. Και πάλι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα υπάρχει πάλι το ίδιο πρόβλημα» όπως είπε και πρόσθεσε ότι «μελλοντικά πιστεύω ότι οι τιμές θα έρθουν ξανά σε ένα φυσιολογικό επίπεδο.

Λόγω του κορωνοϊού και του ενεργειακού κόστους έχουν ξεφύγει οι τιμές. Παίρνοντας μηνύματα ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί, πιστεύω ότι και τα ενοίκια θα έρθουν σε μια πιο λογική τιμή. Δε θα δούμε μεγάλες πτώσεις, αλλά μια μείωση της τάξης του 10%.»

Όσον αφορά τις τιμές, τα «τεσσάρια» και τα «πεντάρια» κυμαίνονται στα 400 με 450 ευρώ το μήνα, ανάλογα και την περιοχή, τον όροφο ή και την παλαιότητα της οικοδομής. Τα «τριάρια» βρίσκονται στα 300 με 350 ευρώ, τα «δυάρια» 250 με 280 ευρώ και οι γκαρσιονέρες από 180 έως 230 ευρώ περίπου.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στον Ηλειακό Κάμπο. «Υπάρχει κίνηση και διάθεση από τον κόσμο να νοικιάσει τόσο στα Λεχαινά όσο και στη Βάρδα όπως και σε άλλες περιοχές, αλλά όταν ξενοικιάζεται ένα διαμέρισμα αμέσως νοικιάζεται ξανά» όπως επισήμανε μέσω της εφ. «Πατρίς» ο ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου στα Λεχαινά Παναγιώτης Μεϊντάνης.


«Υπάρχει σίγουρα θέμα προσφοράς και ζήτησης. Είναι μεγάλη η ζήτηση και μικρή με προσφορά. Είναι δύσκολο να βρεις σπίτι, ειδικά στα Λεχαινά» υπογράμμισε ο κ.Μεϊντάνης, που στάθηκε και αυτός στο γεγονός ότι οι περισσότερες πολυκατοικίες είναι παλιές και η ποιότητα των διαμερισμάτων δε συμβαδίζει με τις τιμές των ενοικίων, την ίδια στιγμή που δε βρίσκεται σε εξέλιξη καμία οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας «spitogatos.gr» οι τιμές των ενοικίων στην Ηλεία ανά τετραγωνικό μέτρο έχουν μειωθεί το 2021 σε σύγκριση με το 2020, ωστόσο σε πολύ μικρό βαθμό. Ειδικότερα, το Δ’ τρίμηνο του 2020 η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο ήταν 4,43 ευρώ ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021 η τιμή διαμορφώθηκε στα 4,19 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η μείωση ήταν της τάξης 5,40%..












Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.