BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Μαζικοί εκβρασμοί ζιφιών στο Ιόνιο: Άμεση διακοπή των σεισμικών ερευνών ζητούν 15 οργανώσεις


Με επίσημη επιστολή που έστειλαν χθες στον Πρωθυπουργό, καθώς και στον Υπουργό και Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, 15 περιβαλλοντικές οργανώσεις τους καλούν να ζητήσουν από την εταιρεία “Ελληνικά Πετρέλαια” να διακόψει άμεσα τις σεισμικές έρευνες που διενεργούνται εδώ και μέρες στη θαλάσσια περιοχή “Ιόνιο”. Το επείγον αυτό αίτημα προκάλεσε η καταγραφή μέχρι στιγμής τριών περιστατικών εκθαλάσσωσης ζιφιών στην περιοχή από το ειδικό ερευνητικό σκάφος “SW Cook”.


Στο πλαίσιο αυτό, οι οργανώσεις ζητούν αυξημένη επαγρύπνηση για την αποτροπή άλλων τέτοιων παρόμοιων περιστατικών. Επίσης, υπογραμμίζεται πως σύμφωνα με την αρχή της προφύλαξης και την εθνική, ενωσιακή και διεθνή νομοθεσία, θα πρέπει να διακοπούν άμεσα οι σεισμικές έρευνες που διεξάγονται αυτή τη στιγμή την περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη τις σοβαρές επιπτώσεις του θορύβου στα κητώδη, ειδικότερα όταν ο θόρυβος αυτός προέρχεται από σεισμικές έρευνες ή από τη χρήση στρατιωτικού σόναρ.


Την επιστολή υπογράφουν οι οργανώσεις:
ΑΝΙΜΑ, Αρίων- Ερευνητική Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών, Αρκτούρος, ΑΡΧΕΛΩΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Καλλιστώ, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Πέλαγος Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών, Greenpeace, iSea, MEDASSET, MΟm – Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, και WWF Ελλάς.



Το πλήρες κείμενο της επιστολής
Προς:

Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό
Κώστα Σκρέκα, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Γιώργο Αμυρά, Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

21 Φεβρουαρίου 2022












Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.