BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού – H κακοκαιρία «Carmel» θα μας δώσει “άσπρες μέρες”





«Carmel» είναι το όνομα της κακοκαιρίας που θα πλήξει (και) τη χώρα μας από αύριο με τσουχτερό κρύο, χιόνια, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους στα κεντρικά και τα νότια, με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε επιφυλακή, συνιστώντας στους πολίτες να μεριμνήσουν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από τους κινδύνους που τυχόν προκύψουν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Χιόνια προβλέπεται να πέσουν και στα ορεινά της Αττικής.

Στο «μάτι» του κύματος κακοκαιρίας θα μπουν από αύριο το πρωί τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, οι Σποράδες, η Εύβοια, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, καθώς και η Ανατολική Στερεά.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής θα επηρεαστούν η Ανατολική Πελοπόννησος και κατά τόπους οι Κυκλάδες. Ισχυρά θα είναι τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν μέχρι και το πρωί της Δευτέρας στη Βόρεια Κρήτη, τα οποία βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Χιόνια θα δουν οι κάτοικοι αρχικά στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία και της Κρήτης.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο πυκνές στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Ανατολικής Πελοποννήσου, ενώ σταδιακά θα επηρεαστούν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 600-900 μ.). Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 6 με 8 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 9 με 11 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Η «Carmel», ωστόσο, θα φέρει και ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους στο Αιγαίο εντάσεως 7 με 8 και από τις βραδινές ώρες αύριο τοπικά 9 μποφόρ.

Μάλιστα, τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα του meteo.gr προβλέπουν ότι αύριο στις 08:00 η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα αγγίζει τους 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, από τις απογευματινές ώρες θα βρέχει. Στην Αθήνα προβλέπονται βροχές και χιόνια στα ορεινά το Σαββατοκύριακο, ενώ η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή περί τους 9 με 12 βαθμούς Κελσίου.













Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.