BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Επείγουσα ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ήλιδας: Μεγάλες καταστροφές έχει υποστεί η δημοτική ενότητα Πηνείας



Σοβαρά προβλήματα  δημιουργήθηκαν  από τα  ακραία καιρικά φαινόμενα στην  ευρύτερη περιοχή της Πηνείας, του δήμου Ήλιδας.

Από τις ραγδαίες βροχοπτώσεις στην περιοχή της Βάλμης κόπηκε η οδική σύνδεση, όπως επίσης και στη γέφυρα του Πηνειού ποταμού.

Παράλληλα υπάρχουν κατολισθήσεις σε όλες σχεδόν τις κοινότητες Πηνείας, όπως Εφύρα, Οινόη, Λαγανά, Ροδιά, Λουκά, Βουλιαγμένη, Σιμόπουλο, Σκλήβα, Πρόδρομος, Λάττα, Αγραπιδοχώρι, Ανθώνας, Άγναντα, Αυγή, βελανίδι, Μαζαράκι, Κάμπος και  Σούλι.

Ταυτόχρονα το  αγροτικό δίκτυο έχει καταστραφεί σε πολλά σημεία, ενώ συγχρόνως το  επαρχιακό οδικό δίκτυο παρουσιάζει πολλαπλές  κατολισθήσεις.



Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου της Περιφέρειας, να υπάρξει άμεση μέριμνα  για την αποκατάσταση των ζημιών.

Σοβαρά προβλήματα

Στο μεταξύ η  Πολιτική Προστασία του Δήμου Ήλιδας με ανακοίνωσή του εφιστά την προσοχή σε όσους κατευθύνονται προς το Οδικό δίκτυο της Δ.Ε. Πηνείας του Δήμου Ήλιδας και ενημερώνει ότι λόγω του μεγάλου όγκου νερού από τις εκτεταμένες βροχοπτώσεις που πλήττουν την περιοχή, έχουν δημιουργηθεί πολλά σοβαρά προβλήματα τα οποία καθιστούν πολύ επικίνδυνη τη μετακίνηση  προς τα χωριά.


Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει,  σε πάρα πολλά σημεία του δρόμου από το Σιμόπουλο προς τον 111, έχουν γίνει κατολισθήσεις και  η ροή των υδάτων της βροχής έχει κατεβάσει σε πολλά σημεία φερτά υλικά που εμποδίζουν την διέλευση των οδηγών  και δημιουργούν παγίδες επικίνδυνες ακόμα και για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Επίσης ενημερώνει  ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το Λάττα μέχρι και το Μαζαράκι.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου  καταγράφει τις ζημιές που έχουν προκληθεί και η αυριανή ημέρα θα αναδείξει την πραγματική εικόνα των καταστροφών.










Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.