BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

ΝΗΣΙΟΝ. Αντ/δρος του συλλόγου καταγγελία. Απόβλητα εκσκαφών (μπάζα) από αρχές Οκτωβρίου παραμένουν στο χωράφι με Ελαιόδεντρα.



 Επανέρχομαι με την παρούσα παρέμβασή μου, σας ενημερώνω και καταγγέλλω  ότι:

Απαγορεύεται η εναπόθεση αποβλήτων  από  εκσκαφές     στο  πεζοδρόμιο,    στο     οδόστρωμα   ή σε
κοινόχρηστους χώρους, όμως εσείς υπεύθυνοι  και ο πρόεδρος της  Κοινότητας βρήκατε την λύση  τα εναποθέσατε λίγο έξω από το χωριό σε χωράφι που ανήκει στο Σχολείο με ελαιόδεντρα σε περίοδο  συγκομιδής ελαιόκαρπου. Κύριοι, όπως καλά γνωρίζετε τα υλικά που προέρχονται από τις διάφορες  δραστηριότητες κατασκευές, εκσκαφές, οδοποιία,  μπορεί να περιέχουν  τα ακόλουθα υλικά:  σκυρόδεμα,  τούβλα, ξύλο, γυαλί, πλαστικό, μίγματα ορυκτής ασφάλτου λιθανθρακόπισσα και προϊόντα πίσσας, χαλκός, ς, ορείχαλκος, αλουμίνιο, μόλυβδος, ψευδάργυρος, σίδηρος και χάλυβας,  ανάμικτα μέταλλα, καλώδια που περιέχουν πετρέλαιο,  και άλλες επικίνδυνες ουσίες, χώματα και πέτρες, μπάζα εκσκαφών, μονωτικά υλικά, υλικά δομικών κατασκευών που περιέχουν αμίαντο, υλικά δομικών κατασκευών με βάση τον γύψο, απόβλητα δομικών κατασκευών  που περιέχουν υδράργυρο.




Τα Απόβλητα από Εκσκαφές, Κατασκευές και Κατεδαφίσεις (μπάζα) απομακρύνονται με ευθύνη  ή του νομέα του χώρου από τον οποίο προέρχονται ή των εργολάβων που εκτελούν τις εργασίες και μεταφέρονται σε  ανάλογες εγκαταστάσεις επεξεργασίας .




Κ. Πρόεδρε  της Κοινότητας Νησίου,  κύριοι  Τ. Σύμβουλοι εάν γνωρίζατε  γιατί δώσατε την έγκριση; γεμίσατε ένα λιοστάσι με πέτρες, η έχετε πλήρες αγνοία της όλης κατάστασης,  τη ενέργειες κάνατε για να το αποτρέψετε; γνωρίζετε πολύ καλά  ότι εάν δεν γίνει η άμεση απομάκρυνσή των μπάζων από το χωράφι, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την ανεξέλεγκτη απόρριψή τους είναι πολλαπλές όπως  ρύπανση, αισθητική υποβάθμιση, μόλυνση επιφανειακών και υπόγειων υδροφορέων, κίνδυνος πυρκαγιάς, τραυματισμού ανθρώπων και ζώων όπως και δημιουργία πλημμυρικών φαινομένων;





                                   Με τιμή
                        
                         Τσίληρας  Νικόλαος

               







« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.