BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Έρχεται ο εμβολιασμός μαθητών του γυμνασίου - Σφίγγει ο κλοιός για ανεμβολίαστους φοιτητές



Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr, έρχονται νέες παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τους μαθητές και τους φοιτητές.
Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και η δημόσια πρόβλεψη μελών της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων ότι τον Αύγουστο μπορεί να έχουμε και 20.000 κρούσματα την ημέρα, φέρνει καθημερινά και νέα μέτρα στο τραπέζι, ενώ τινάζει στον αέρα όλους τους σχεδιασμούς που είχαν ως βάση το χτίσιμο του τείχους ανοσίας μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Μετά τις χθεσινές εξαγγελίες Κικίλια για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους εργαζόμενους σε γηροκομεία και δομές, αλλά και στα νέα μέτρα στην εστίαση, σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr, έρχονται νέες παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τους μαθητές και τους φοιτητές. Με δεδομένο ότι η μετάλλαξη Δέλτα «χτυπάει» κυρίως τους νέους, όπως αποτυπώνεται στην καθημερινή καταγραφή της επιδημιολογικής κατάστασης, το Μέγαρο Μαξίμου, σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, προγραμματίζει, τις αμέσως επόμενες μέρες, να κατεβάσει το όριο του εμβολιασμού από τα 15 έτη, στα 12.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τον προαιρετικό εμβολιασμό των εφήβων, ηλικίας 15-17 ετών ανοίγει αύριο. Στις προθέσεις του κυβερνητικού επιτελείου είναι να υπάρξει αυστηρή σύσταση από τους ειδικούς προς τους γονείς για εμβολιασμό και των μαθητών ηλικίας από 12 έως 15 ετών. Των μαθητών του Γυμνασίου, δηλαδή.

Ταυτοχρόνως, όπως ξεκαθαρίζουν αρμόδιες πηγές, είναι διατεθειμένη να μην επιτρέψει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Κατά τις ίδιες πηγές, το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται να διευκρινιστεί ότι στη διά ζώσης διδασκαλία σε πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα, θα συμμετέχουν μόνον οι εμβολιασμένοι φοιτητές, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση. Κάτι που θα πιέσει όσους εξακολουθούν να αρνούνται τους εμβολιασμούς, καθώς είναι προφανές ότι οι φοιτητές που θα επιτρέψουν στα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια, θα έχουν προβάδισμα σε σχέση με όσους παρακολουθούν τα μαθήματα από το σπίτι.

Από όσα έχουν ήδη γνωστοποιηθεί και όσα πρόκειται να δημοσιοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να σφίξει όσο γίνεται τον κλοιό γύρω από τους εμβολίαστους, προκειμένου να προσεγγίσει τα ποσοστά που είναι αναγκαία για να μπει ξανά η χώρα στη μέγγενη της πανδημίας. Η ταχύτητα, πάντως, με την οποία μεταδίδεται η μετάλλαξη του κορονοϊού προκαλεί για μία ακόμη φορά «κύματα» αμηχανίας και αγωνίας τόσο στους ειδικούς όσο και στην κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστική η χθεσινή πρόβλεψη του καθηγητή και μέλους της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων κ. Ν. Σύψα ότι θα κολλήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι και ότι μέχρι τον Αύγουστου, μπορεί να έχουμε και 20.000 κρούσματα καθημερινά.













Πηγή
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.