Μια χαρούμενη και ανέμελη αύρα κρύβει την γκιλοτίνα που επικρέμαται πάνω από τον λαιμό των οφειλετών, αν κάποιος διαβάσει, ακούσει ή παρακολουθήσει τα ρεπορτάζ των πετσοκίνητων ΜΜΕ για τον νέο μηχανισμό ρύθμισης οφειλών που ξεκίνησε ουσιαστικά τη λειτουργία του την 1η Ιουνίου.
Κάπου στο τέλος μπαίνει και το εύηχο «ρευστοποίηση περιουσίας», που όμως σ’ αυτήν περιλαμβάνεται και η εκποίηση της πρώτης κατοικίας! Ναι, ο νέος Πτωχευτικός, σκοπεύει να «εξαερώσει» όχι μόνο τα σπίτια των Ελλήνων που οφείλουν στις τράπεζες αλλά ολόκληρη την περιουσία τους.
Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι ήδη εδώ. Τα «γεράκια» έχουν βγει παγανιά σαν έτοιμα από καιρό! Στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχουν ενταχθεί περισσότεροι από 90.000 ενώ μόνο για την εβδομάδα που μας έρχεται έχουν αναγγελθεί και θα λάβουν χώρα 616!
Όμως δεν μένουμε εκεί αφού τα νούμερα είναι αδυσώπητα καθώς περισσότερες από 70.000 αιτήσεις υπαγωγής στον προηγούμενο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (γνωστός ως νόμος Κατσέλη) έχουν απορριφθεί στο διάστημα από τον Μάρτιο του 2020 έως και σήμερα, αφού οι ασφυκτικές προθεσμίες έκαναν πολλούς να απωλέσουν τη δυνατότητα δικαστικής κρίσης, δεδομένου ότι πρέπει να περάσουν από τη διαδικασία της πλατφόρμας που απορρίπτει αιτήσεις προτού αυτές δικαστούν.
Αν μη τι άλλο, είναι ωραία τα εύηχα και ανέμελα επικοινωνιακά μηνύματα των χρηματοδοτούμενων από τη λίστα Πέτσα ΜΜΕ, ωστόσο η πραγματικότητα είναι βορβορώδης.
Αν διώξουμε την επικοινωνιακή χρυσόσκονη που επιμελώς σκεπάζει το ζήτημα, θα δούμε ότι:
– Γράφονται στο χιόνι κατά το κοινώς λεγόμενο (τουτέστιν δεν υπολογίζονται) όσα έχουν καταβάλει οι δανειολήπτες προτού σταματήσουν την καταβολή δόσεων.
– Διαγράφονται όλες οι ρυθμίσεις που τρέχουν και πλέον με την υπαγωγή στην πλατφόρμα ισχύει η μία και μόνη ρύθμιση.
– Οι οφειλές προς το δημόσιο (εφορία και ασφαλιστικά ταμεία) περνούν μέσα από την έγκριση των τραπεζών.
– Όλες οι διαδικασίες που έχουν τεθεί είναι υπέρ των τραπεζών. Έτσι δεν είναι υποχρεωμένες να απαντήσουν ή να δεχτούν την προτεινόμενη από την πλατφόρμα ρύθμιση.
– Αν απορριφθεί η αίτηση υπαγωγής, η μόνη λύση είναι ο πλειστηριασμός και η πτώχευση μέσω δικαστικής απόφασης, την οποία μπορεί να επιδιώξει καθένας από τους δανειστές!
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.